breaking news

Alejandro Perez vs. Johnny Eduardo toegevoegd aan UFC evenement op 2 oktober

July 31st, 2021 | by Marcel Dorff
Alejandro Perez vs. Johnny Eduardo toegevoegd aan UFC evenement op 2 oktober
UFC
0

TUF Latin America winnaar Alejandro Perez keert op 2 oktober aanstaande terug in de Octagon. De Mexicaan gaat het opnemen tegen de Braziliaan Johnny Eduardo in de Bantamweight divisie. Eduardo vocht liefst drie jaar niet. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. MMA journaliste Farah Hannoun maakte de partij bekend.

Alejandro Perez (MMA 21-8-1/UFC 7-3-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het eerste seizoen van TUF Latin America. Hij wist de finale te halen, waarin hij vocht tegen voormalig tegenstander en goede vriend Jose Alberto Quinonez. Perez was sterker dan Quinonez en won vrij duidelijk (mede dankzij twee punten in mindering voor Quinonez wegens kopstoten) via Unanimous Decision. Ongeveer een half jaar later vocht Perez tegen Patrick Williams. Een partij die Perez snel zal willen vergeten. Binnen 30 seconden wist Williams de Mexicaan via een Guillotine Choke te finishen. Perez kwam sterk terug en won vervolgens via TKO van zowel Scott Jorgensen als Ian Entwistle. In September 2016 stond Perez gepland om het op te nemen tegen Manny Gamburyan. Gamburyan trok zich terug om persoonlijke redenen en werd vervangen door Alberto Morales. In een rommelig maar leuk gevecht kreeg Perez een punt in mindering omdat hij volgens de scheidsrechter zijn tegenstander na het gaan van de toeter had geslagen. Door dit punt in mindering won Perez niet, maar eindigde het gevecht in een Majority Draw. Perez zou vervolgens in December 2016 zijn opwachting maken tegen Rob Font. Perez raakte echter geblesseerd en zou niet vechten. Perez werd vervolgens in Mexico City ingeroosterd tegen voormalig CES MMA Kampioen Andre Soukhamthath. Soukhamthath leek in ieder geval twee rondes in de tas te hebben, en wist Perez in die rondes driemaal knockdown te slaan. Echter zagen de judges tot ontsteltenis van Soukhamthath een ander gevecht, en kreeg Perez de overwinning toegekend via een van de meest controversiële Split Decisions van 2017. Perez keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Fresno in December 2017 tegen Iuri Alcantara. Perez was de meer actievere vechter en won terecht via Unanimous Decision. Perez zou vervolgens in April 2018 zijn winstreak uitbreiden naar drie. Via TKO in de tweede ronde werd gewonnen van Matthew Lopez. Drie maanden later stond Perez wederom in de Octagon. Ditmaal tijdens UFC Boise tegen Eddie Wineland. Perez won via een enigzins controversiële Unanimous Decision. Perez werd vervolgens gematcht tijdens UFC 235 in Maart 2019 tegen Song Yadong. Echter raakte de Chinees geblesseerd en werd Cody Stamann de nieuwe tegenstander. Stamann vocht sterk en brak de winstreak van Perez. Stamann won de partij via Unanimous Decision. In Juli 2019 werd de partij tegen Song Yadong opnieuw ingepland. Perez zou in de eerste ronde zwaar KO gaan tegen de Chinees. De Mexicaan zou vervolgens in Oktober 2020 zijn opwachting maken tegen Thomas Almeida. Echter moest hij verstek laten gaan in verband met een positieve COVID-19 test.

Embed from Getty Images

Johnny Eduardo (MMA 28-12/UFC 3-4) is een voormalig Shooto Brazil Kampioen die in 2011 zijn debuut voor de UFC maakte. Ondanks zijn achtergrond in Muay Thai heeft Eduardo meer Submission overwinningen dan (T)KO overwinningen. De Braziliaan debuteerde tegen landgenoot Raphael Assuncao tijdens UFC 134 in Rio de Janeiro. Assuncao zou ervandoor gaan met de Unanimous Decision winst. Negen maanden later had Eduardo dan wel zijn eerste UFC overwinning te pakken. Via Unanimous Decision versloeg hij de Amerikaanse veteraan Jeff Curran. Vervolgens vecht Eduardo mede door aanhoudende blessures liefst twee jaar niet. Tijdens zijn comeback in 2014 krijgt Eduardo de sterke Eddie Wineland tegenover zich. Eduardo verraste vriend en vijand door als grootste underdog op de card het gevecht in de eerste ronde via KO te winnen. Dit leverde de Braziliaan ook nog de Performance of the Night bonus op. Na ditmaal een afwezigheid van anderhalf jaar moest Eduardo het in December 2015 opnemen tegen de op dat moment ongeslagen Aljamain Sterling. Sterling vond de zwakke plek van Eduardo (worstelen) en finishte het gevecht laat in de tweede ronde via een standing Guillotine Choke Submission. Vervolgens duurde het weer elf maanden voordat we Eduardo terug zagen in de Octagon. Met een TKO overwinning in de tweede ronde tegen Manny Gamburyan zorgde Eduardo ervoor dat hij zijn Top 10 klassering binnen de UFC in ieder geval kon behouden. Echter verloor Eduardo in Juni 2017 van Matthew Lopez vroeg in de eerste ronde via TKO. Hierdoor raakte Eduardo zelfs zijn Top 15 klassering kwijt. De Braziliaan zou vervolgens pas een jaar later weer terugkeren in de Octagon tegen de Engelsman Nathaniel Wood. Eduardo verloor via D’Arce Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens zou Eduardo pas in Maart 2021 terugkeren in de Octagon tegen Anthony Birchak. Echter had de Braziliaan visumproblemen en moest hij noodgedwongen afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »