breaking news

Aldo vs. Lamas, Perry vs. Ponzinibbio & Silva vs. Mein officieel voor UFC Winnipeg

October 13th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft Dana White opnieuw drie gevechten bekend gemaakt voor de UFC on FOX 26 card in Winnipeg, Manitoba, Canada op 16 December 2017. Zo zal de Braziliaanse Featherweight Legende Jose Aldo in het Co-Main Event zijn opwachting maken tegen Ricardo Lamas. Ook zien we in de Welterweight divisie een clash tussen twee hardhitters. Mike Perry neemt het op tegen Santiago Ponzinibbio. Tot slot werd er ook een partij in de Welterweight divisie tussen Erick Silva en Jordan Mein toegevoegd. Alle partijen vinden plaats in de Octagon van het Bell MTS Centre.

Lees hieronder meer over de zes vechters.

Jose Aldo vs. Ricardo Lamas

Jose Aldo (MMA 26-3/UFC 8-2) wordt gezien als één van de beste Featherweight vechters aller tijden. Aldo vocht zijn eerste professionele MMA wedstrijd in 2004. Na voor diverse organisaties gevochten te hebben sloot hij zich in 2008 aan bij WEC. Na 5 overwinningen op rij mocht hij vechten voor de WEC wereldtitel. In een gevecht tegen Mike Brown won Aldo via een KO in de tweede ronde. Daarna verdedigde Aldo maar liefst 9 keer succesvol zijn titel voor WEC en later UFC (dat WEC in 2010 overnam). In december 2015 verloor Aldo via een KO tegen Conor McGregor na 9 jaar een wedstrijd. Daarna duurde het 9 maanden voordat Aldo weer vocht. Een Unanimous Decision winst tegen Frankie Edgar leverde Aldo de interim titel op. Deze werd later omgezet in de echte titel omdat Conor McGregor zijn titel verloor door inactiviteit in de divisie. Aldo nam het vervolgens in Juni dit jaar voor eigen publiek op tegen Max Holloway. Aldo begon sterk, maar gedurende het gevecht nam Max Holloway de touwtjes in handen. Uiteindelijk won Holloway het gevecht via TKO en was hij de nieuwe Kampioen in de Featherweight divisie. Aldo neemt het nu op in een rematch tegen Ricardo Lamas. Lamas werd een aantal jaren geleden (destijds een titelgevecht) via Unanimous Decision door Aldo verslagen.

Ricardo Lamas (MMA 18-5/UFC 9-3) zit sinds de overname van de WEC door de UFC bij de organisatie. Lamas won zijn eerste vier gevechten binnen de organisatie tegen onder meer Cub Swanson en Erik Koch. Dit leverde hem in Februari 2014 een titelgevecht op met kampioen José Aldo. Lamas verloor via Unanimous Decision. Vervolgens wist Lamas van Hacran Dias en op zeer imponerende wijze van Dennis Bermudez te winnen. Echter ging het tegen Chad Mendes vervolgens mis. Lamas verloor via TKO vroeg in de eerste ronde. Vervolgens won hij in November 2015 van Diego Sanchez, waarna hij het opnam tegen Max Holloway. Holloway was over drie rondes te sterk voor Lamas. Vervolgens zou Lamas op het Main Event van de UFC in de Filipijnen het opnemen tegen MMA legende BJ Penn. Penn raakte echter geblesseerd, waarna de UFC het hele evenement cancelde. Lamas werd vervolgens in November 2016 ingepland tegen de Braziliaan Charles Oliveira. De Brazilaanse BJJ specialist kwam maar liefst 10 lbs te zwaar aan tijdens de weging. Lamas had geen zin op een nieuw gecanceld gevecht en accepteerde het gevecht. Lamas liet zien zeer gemotiveerd te zijn en finishte Oliveira via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Dit leverde Lamas de Performance of the Night bonus op. Vervolgens keerde Lamas terug in Juli dit jaar. In eerste instantie zou hij het opnemen tegen de Zuid-Koreaan Chan Sung Jung. Echter raakte Jung geblesseerd en werd vervangen door Jason Knight. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Lamas die via TKO in de eerste ronde het gevecht naar zich toe trok. Nu mag Lamas gaan proberen zijn eerste nederlaag binnen de UFC recht te gaan zetten.

Mike Perry vs. Santiago Ponzinibbio

Mike Perry (MMA 11-1/UFC 4-1) houdt niet van stilzitten en heeft alweer een gevecht binnen de UFC gepland staan. Perry was tijdens zijn debuut in 2016 een late vervanger voor Sultan Aliev. Perry nam het op tegen Hyun Gyu Lim. Mike Perry liet zien over zeer sterke standup te beschikken en sloeg Lim tegen alle verwachtingen in KO in de eerste ronde. De voormalig Battleground MMA kampioen maakte vervolgens al zijn terugkeer een paar maanden later tijdens UFC 204 in Manchester. Laat in de derde ronde versloeg hij thuisfavoriet Danny Roberts via KO. Perry kreeg vervolgens in December 2016 de kans om het op te nemen tegen Alan Jouban op de Main Card van UFC on FOX 22. Jouban bleek over drie rondes te sterk voor Perry, die via Unanimous Decision zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière leed. Perry kwam echter in April dit jaar sterk terug. Na een moeilijke eerste ronde tegen Jake Ellenberger wist hij uiteindelijk in de tweede ronde te winnen via een zogenoemde ”Helbow”. Perry wist een ellenboog precies goed te plaatsen waardoor Ellenberger zwaar KO ging. Het leverde Perry de Performance of the Night bonus op en waarschijnlijk ook een contender voor KO van het jaar. Perry zou het vervolgens in September opnemen tegen Thiago Alves, echter trok Thiago Alves zich 4 dagen voor het gevecht terug in verband met Hurricane Irma. Alex Reyes pakte het gevecht op short notice aan. Het gevecht zou niet lang duren. Perry sloeg Reyes vroeg in de eerste ronde KO.

Santiago Ponzinibbio (MMA 25-3/UFC 7-2) is een van de meest populaire en attractief vechtende atleten in de UFC Welterweight divisie. De Argentijn die ook in het bezit is van een Braziliaans paspoort kwam in beeld tijdens het tweede seizoen van TUF Brazil. Ponzinibbio reikte tot de finale, maar kon deze niet vechten in verband met een gebroken hand. De UFC gunde Ponzinibbio alsnog een gevecht tegen Ryan LaFlare. Ponzinibbio verloor dit gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens revancheerde Ponzinibbio zich via een KO overwinning op Wendell Oliveira, en een Unanimous Decision overwinning op de op dat moment ongeslagen Sean Strickland. Hierna volgde een fantastisch gevecht tegen Lorenz Larkin dat door de UFC met de Fight of the Night bonus werd beloond. Helaas zat Ponzinibbio met een TKO verlies in de tweede ronde wel aan de verkeerde kant van de medaille. Ponzinibbio wist vervolgens een winstreak van vier neer te zetten tegen Andreas Stahl (TKO), Court McGee (TKO), Zak Cummings (Unanimous Decision) en Nordine Taleb (Unanimous Decision). Dit leverde de Argentijn in Juli dit jaar een Main Event gevecht op tegen de IJslander Gunnar Nelson. Ponzinibbio, underdog in het gevecht liet snel zien dat hij behoorlijk wat in zijn mars had. Zo versloeg hij Nelson via KO in de eerste ronde. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op.

Erick Silva vs. Jordan Mein

Erick Silva (MMA 19-8-0-1/UFC 7-7-0-0) kwam in 2011 de UFC binnen als ”the next big thing in MMA”. De Jungle Fight Kampioen moest het in zijn debuut opnemen tegen landgenoot Luis Ramos. Silva besliste het gevecht binnen veertig seconden via KO en een nieuwe hype leek geboren. Begin 2012 vocht Silva zijn tweede partij in de UFC tegen Carlo Prater. Het gevecht duurde slechts 29 seconden aangezien scheidsrechter Mario Yamasaki illegale stoten naar het achterhoofd van Prater had geconstateerd. Hij was vrijwel de enige, maar ondanks dat kreeg Silva een diskwalificatie aan zijn broek. Het gevecht werd door veel MMA media bestempelt als ”Robbery of the Year 2012”. Halverwege 2012 keerde Silva terug in de Octagon om het op te nemen tegen Charlie Brenneman. Silva versloeg Brenneman via Rear Naked Choke Submission laat in de eerste ronde. Silva kreeg vervolgens een partij aangeboden tegen voormalig titeluitdager Jon Fitch. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus liet Fitch zien op dat moment nog steeds bij de top te horen en uiteindelijk terecht de Unanimous Decision win te claimen. In 2013 versloeg Silva vroeg in de eerste ronde Jason High via een Reverse Triangle Armbar Submission, maar ging hij hard KO tegen de Zuid-Koreaan Dong Hyun Kim. In 2014 vocht Silva driemaal voor de UFC. Takenori Sato en Mike Rhodes werden beiden gefinisht, alleen het gevecht tijdens het Main Event van UFC Fight Night Cincinnati werd verloren tegen Matt Brown. Overigens kreeg Silva voor alle drie zijn gevechten in 2014 een bonus. Silva vervolgde in 2015 met een vrij eenvoudige overwinning op voormalig titeluitdager Josh Koscheck, waarna hij verloor van Neil Magny. Nadat Silva vervolgens zwaar KO ging in 2016 tegen de Fransman Nordine Taleb leek Silva even te moeten vrezen voor zijn contract. Echter wist Silva in een Fight of the Night performance in September vorig jaar landgenoot Luan Chagas via Rear Naked Choke Submission laat in de derde ronde te finishen. Silva vervolgde zijn ”UFC journey” in Juni dit jaar voor eigen publiek tegen Yancy Medeiros. Medeiros bleek sterker en versloeg Silva via TKO in de tweede ronde.

Jordan Mein (MMA 29-12/UFC 3-4) zette begin 2015 na een TKO verlies in de tweede ronde tegen Thiago Alves een punt achter zijn Pro-MMA carrière. Voor velen kwam dit als een verrassing aangezien Mein nog steeds jong is, en veel mensen hem een grote toekomst voorspelden in het MMA. Bij Mein begon het een jaar na zijn ”retirement” ook weer te kriebelen. Mein maakte bekend dat hij zou terugkeren. Dit geschiede ook eind 2016 voor eigen publiek tegen de Noorse UFC debutant Emil Meek. Mein begon sterk aan het gevecht, maar Meek nam vervolgens het gevecht over. Meek won via Unanimous Decision en bezorgde Mein dus een vervelende terugkeer in de Octagon. Mein maakte vervolgens in Juli dit jaar tijdens UFC 213 zijn opwachting tegen Roufusport vechter Belal Muhammad. Muhammad was over drie rondes te sterk voor de Canadees en won via Unanimous Decision. Mein heeft onder andere overwinningen tegen mannen als Mike Pyle, Evangelista Santos, Dan Miller, Marius Zaromskis en Joshua Burkman. Mein kwam in 2013 de UFC binnen, en won drie van in totaal zes wedstrijden.

Comments are closed.

Translate »