breaking news

Albert Morales vervangt Mitch Gagnon tegen Brett Johns in Glasgow

June 27th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist de Britse MMA journalist Jim Edwards te melden dat Mitch Gagnon niet langer meer zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 113 in Glasgow, Schotland op 16 Juli 2017. De reden waarom is op dit moment nog niet bekend, wel is bekend dat Albert Morales het gevecht op short notice heeft aangenomen waardoor hij het zal opnemen tegen de ongeslagen Welshman Brett Johns. Het Bantamweightgevecht zal plaatsvinden tijdens de Preliminary Card in ”The SSE Hydro”. 

Brett Johns (MMA 13-0/UFC 1-0) is met zijn 25 jaar en ongeslagen record een van de grootste talenten uit Wales. De Welshman heeft onder meer titels gewonnen in bekende organisaties als Titan FC en Cage Warriors FC. In 2015 versloeg hij voormalig UFC vechter Walel Watson en TUF veteraan Anthony Gutierrez. Johns traint bij de Chris Rees Academy in Wales. Een van de beste MMA gyms in Wales, zeker wat betreft BJJ. In 2016 maakte Johns zijn debuut in de UFC. Ondanks dat hij de eerste Welshman was die vocht in de UFC, was hij niet de eerste die een contract tekende bij de organisatie. Die eer ging naar Jack Marshman die later op die avond ook zijn debuut maakte. Johns won zijn UFC debuut tegen de Zuid-Koreaan Kwan Ho Kwak en zal zijn ongeslagen MMA record willen verlengen tegen Albert Morales. Eerder dit jaar ging een gevecht tegen Ian Entwistle op het laatste moment niet door wegens gewichtsproblemen van Entwistle. En nu zat Johns dus opnieuw zonder tegenstander na het uitvallen van Mitch Gagnon. Echter was er ditmaal wel genoeg tijd om een vervanger te vinden.

Albert Morales (MMA 7-1-1/UFC 1-1-1) verdiende via het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight” een UFC contract. Morales maakte op short notice in September 2016 zijn debuut tegen de Mexicaanse TUF winnaar Alejandro Perez. Na drie rondes eindigde het gevecht in een Draw. Morales die onder meer overwinningen in Bellator en WSOF op zijn naam had moest het vervolgens opnemen tegen de hooggerankte Thomas Almeida in Brazilië. Morales wist aardig mee te komen in de eerste ronde, maar moest via TKO in de tweede ronde toch zijn meerdere erkennen in de Braziliaan. In Maart dit jaar kreeg Morales zijn derde kans binnen de UFC. Ditmaal was debutant en CES MMA Kampioen Andre Soukhamthath zijn tegenstander. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Morales die via Split Decision zijn eerste overwinning binnen de UFC op zijn resumé mocht bijschrijven.

Comments are closed.

Translate »