breaking news

Alan Patrick keert terug tegen Damir Hadzovic tijdens UFC Belem

December 20th, 2017 | by Marcel Dorff

Alan Patrick gaat eindelijk zijn terugkeer maken in de Octagon. De Braziliaan zal het tijdens UFC Fight Night 125 in Belem, Pará, Brazilië opnemen tegen de Deense Bosniër Damir Hadzovic. Dit wist het Braziliaanse Combate zojuist bekend te maken. Beide mannen ontmoeten elkaar op 3 Februari 2018 in de Arena Guilherme Paraense in de Lightweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Alan Patrick (MMA 14-1/UFC 4-1) is een Braziliaanse vechter die sinds 2013 voor de UFC vecht. De voormalig Bitetti Combat Kampioen versloeg in zijn UFC debuut Garett Whiteley via TKO in de eerste ronde. Nadat vervolgens ook van John Makdessi werd gewonnen werd Patrick gematcht met de sterke Beneil Dariush. Patrick brak echter op gruwelijke wijze (foto op eigen risico) zijn kaak tijdens training en moest afzeggen. Patrick keerde pas terug in Juni 2015 tijdens UFC Berlijn tegen Mairbek Taisumov. De ongeslagen Braziliaan leed daar zijn eerste Pro-MMA verlies van zijn carrière via KO in de tweede ronde. Vervolgens kwam Patrick in 2016 terug met twee overwinningen via Unanimous Decision tegen Damien Brown en Stevie Ray. Patrick domineerde met zijn sterke groundgame.

Damir Hadzovic (MMA 11-3/UFC 1-1) kwam in 2016 de organisatie binnen. De Bosniër die bij Rumble Sports in Denemarken traint debuteerde tegen de sterke Rus Mairbek Taisumov. Taisumov had weinig problemen met Hadzovic en besliste het gevecht via KO in de eerste ronde. Hadzovic werd vervolgens tweemaal aan Yusuke Kasuya gekoppeld, maar beide keren ging het gevecht om uiteenlopende redenen niet door. Hierdoor moest Hadzovic nog steeds op zijn eerste overwinning binnen de UFC wachten. Echter kwam deze in Mei 2017 tegen Marcin Held. Hadzovic werd de eerste twee rondes gedomineerd door de Pool op de grond. Echter wist Hadzovic vroeg in de derde ronde een takedown van Held perfect te timen door hem op te vangen met een knie. Held ging zwaar KO en Hadzovic pakte ook nog een de Performance of the Night bonus. Hadzovic is een vrij allround vechter en heeft onder meer een KO overwinning behaald in de Cage Warriors organisatie tegen voormalig UFC vechter John Maguire.

Comments are closed.

Translate »