breaking news

Alan Jouban kruist degens met Brian Camozzi tijdens UFC 213

May 31st, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat Alan Jouban het op 8 Juli 2017 zal opnemen tegen Brian Camozzi. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. Tijdens UFC 213 op de Preliminary Card zullen beide vechters met elkaar de strijd aangaan.

Alan Jouban (MMA 15-5/UFC 6-3) is een man die wordt gezien als een groot talent binnen de UFC. De Black House en 10th Planet Jiu-Jitsu vechter staat meestal garant voor veel spektakel. Zo won Jouban tot dusver onder meer van mannen als Richard Walsh, Matt Dwyer, Seth Baczynski en Brendan O’Reilly. In Juli 2016 won hij in een Fight of the Night performance tegen nieuwkomer Belal Muhammad via Unanimous Decision. Slechts driemaal verloor Jouban binnen de UFC. Een zeer controversiële Split Decision tegen Warlley Alves in Brazilië, een TKO verlies tegen Albert Tumenov en in zijn meest recente partij via Rear Naked Choke Submission van de IJslander Gunnar Nelson. Jouban kwam het gevecht in met een ”3-fight” winstreak en had vlak voor de jaarwisseling de ongeslagen Mike Perry zijn eerste verliespartij via Unanimous Decision bezorgd. Jouban kon de goede lijn tegen Nelson dus niet doortrekken, waardoor hij nog (tot zijn eigen ergernis) steeds niet geranked is.

Brian Camozzi (MMA 7-3/UFC 0-1) is het broertje van UFC Middleweight Chris Camozzi. Camozzi kwam de UFC binnen op short notice. Hij nam een gevecht aan tegen Randy Brown. Brown had niet heel veel moeite met Camozzi en versloeg hem via TKO in de tweede ronde. Camozzi is een allround vechter en had een winstreak van vijf gevechten voordat hij dus in December 2016 verloor van Brown. Voordat hij de UFC binnen kwam won Camozzi de RFA titel. Deze bond is inmiddels samen gegaan met de Legacy Fights promotie onder de naam LFA.

Comments are closed.

Translate »