breaking news

Alan Jouban en Ben Saunders trekken ten strijde tijdens UFC on FOX 28 in Orlando

December 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Welterweights Alan Jouban en Ben Saunders keren terug in de Octagon tijdens UFC on FOX 28 op 24 Februari 2018 in Orlando, Florida. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van het Amway Center. Dit wist MMA journaliste Farah Hannoun eerder vandaag bekend te maken. Het gevecht zal naar alle waarschijnlijkheid deel uit maken van de Preliminary Card.

Alan Jouban (MMA 15-6/UFC 6-4) is een man die wordt gezien als een groot talent binnen de UFC. De Black House en 10th Planet Jiu-Jitsu vechter staat meestal garant voor veel spektakel. Zo won Jouban tot dusver onder meer van mannen als Richard Walsh, Matt Dwyer, Seth Baczynski en Brendan O’Reilly. In Juli 2016 won hij in een Fight of the Night performance tegen nieuwkomer Belal Muhammad via Unanimous Decision. Jouban verloor echter een zeer controversiële Split Decision tegen Warlley Alves in Brazilië, en via TKO tegen Albert Tumenov. Jouban had een 3 fight winstreak nadat hij in December 2016 in Sacramento de ongeslagen Mike Perry versloeg via Unanimous Decision. Jouban kon echter eerder dit jaar geen vuist maken tegen de sterke IJslander Gunnar Nelson. Nelson wist Jouban zwaar ”aan” te slaan in de tweede ronde en finishte vervolgens het gevecht via Guillotine Choke Submission. Hierdoor is Jouban tot zijn eigen ontzetting tot op heden nog steeds niet geranked in de Top 15 van de UFC Welterweight divisie. En die ranking zou ook voorlopig uitblijven. Tijdens UFC Mexico City in Augustus 2017 nam Jouban het op tegen de op dat moment ongeslagen Niko Price. Price won vroeg in de eerste ronde via KO en bracht Jouban zijn tweede achtereenvolgende verliespartij toe. Jouban zal van Saunders moeten winnen om weer in de buurt van de Top 15 te blijven.

Ben Saunders (MMA 21-8-2/UFC 8-5-0) kwam in 2007 via het zesde seizoen van The Ultimate Fighter de organisatie binnen. Saunders werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere finalist Tommy Speer. Echter wist Saunders zijn eerste drie officiële partijen voor de UFC vervolgens wel in winst om te zetten. Dan Barrera, Ryan Thomas en Brandon Wolff werden verslagen. In zijn vier daarop volgende partijen wist Saunders slechts eenmaal te winnen (van Marcus Davis) en gingen partijen tegen onder meer topcontender Jon Fitch en Mike Swick verloren. Saunders kreeg geen contractverlenging van de UFC en zocht zijn heil bij Bellator. Na drie jaar Bellator en een 7-3 record bij die organisatie keerde Saunders in 2014 terug bij de UFC. Met succes tot noch toe. Van de eerste vijf gevechten die Saunders vocht sindsdien voor de UFC werden er vier gewonnen. Saunders heeft onder meer de allereerste en voorlopig enige Omoplata Submission op zijn naam staan binnen de organisatie. Saunders verloor na zijn terugkomst van Patrick Côté. Saunders verlengde in eerste instantie zijn contract halverwege vorig jaar niet in verband met persoonlijke omstandigheden. Uiteindelijk werd alsnog verlengt en won Saunders afgelopen Januari via een controversiële Split Decision van Court McGee. Saunders vocht vervolgens tegen de Duitse Pool Peter Sobotta in Stockholm. Sobotta kwam erg sterk voor de dag en verraste Saunders via TKO in de tweede ronde.

Comments are closed.

Translate »