breaking news

Alan Jouban deelt de Octagon met Niko Price in Mexico City

July 2nd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist het altijd zeer goed ingevoerde Twitterkanaal van The MMA Kings te melden dat Alan Jouban op 5 Augustus 2017 zal terugkeren in de Octagon. Hij neemt het op in de Welterweight divisie tegen de ongeslagen Niko Price. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de Mexico City Arena. Beide mannen zullen waarschijnlijk op de Main Card van UFC Fight Night 114 in Azcapotzalco, Mexico City hun kunsten gaan vertonen.

Alan Jouban (MMA 15-5/UFC 6-3) is een man die wordt gezien als een groot talent binnen de UFC. De Black House en 10th Planet Jiu-Jitsu vechter staat meestal garant voor veel spektakel. Zo won Jouban tot dusver onder meer van mannen als Richard Walsh, Matt Dwyer, Seth Baczynski en Brendan O’Reilly. In Juli 2016 won hij in een Fight of the Night performance tegen nieuwkomer Belal Muhammad via Unanimous Decision. Jouban verloor echter een zeer controversiële Split Decision tegen Warlley Alves in Brazilië, en via TKO tegen Albert Tumenov. Jouban had een 3 fight winstreak nadat hij in December 2016 in Sacramento de ongeslagen Mike Perry versloeg via Unanimous Decision. Jouban kon echter eerder dit jaar geen vuist maken tegen de sterke IJslander Gunnar Nelson. Nelson wist Jouban zwaar ”aan” te slaan in de tweede ronde en finishte vervolgens het gevecht via Guillotine Choke Submission. Hierdoor is Jouban tot zijn eigen ontzetting tot op heden nog steeds niet geranked in de Top 15 van de UFC Welterweight divisie.

Niko Price (MMA 9-0-0-1/UFC 1-0-0-1) is een man van de short notice gevechten. Tijdens het laatste evenement van vorig jaar verving hij Sabah Homasi, zijn teamgenoot van American Top Team. Price nam het op tegen Brandon Thatch. Price zei na afloop de gevechten van Thatch goed bekeken te hebben en wist dat zijn zwakte de groundgame was. Price bracht dan ook het gevecht naar de grond en wist laat in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission zijn eerste partij binnen de UFC winnend af te sluiten. Begin dit jaar nam Price opnieuw een short notice gevecht aan, ditmaal tegen Alex Morono. Price wist in de laatste seconde van de tweede ronde het gevecht via KO te winnen, echter kreeg het gevecht nog een vervelend staartje voor Price. Price werd positief getest op Marihuana, hierdoor werd het gevecht tegen Morono omgezet in een No-Contest. Price vecht sinds 2012 professioneel MMA en is vooralsnog ongeslagen. Hij vocht voordat hij zijn UFC debuut maken zijn acht partijen voor de organisatie ”Fight Time Promotions” waar hij ook de Welterweight Kampioen was. Price won zes van die acht overwinningen via (T)KO, één via Submission en alleen zijn laatste gevecht voordat hij de overstap naar de UFC maakte ging naar de scorecards.

Comments are closed.

Translate »