breaking news

Alan Baudot tekent contract bij de UFC, treft Tom Aspinall op 10 oktober in Abu Dhabi

October 1st, 2020 | by Marcel Dorff
Alan Baudot tekent contract bij de UFC, treft Tom Aspinall op 10 oktober in Abu Dhabi
UFC
0

De UFC kent de laatste dagen enorm veel problemen met uitvallers voor opkomende evenementen in Abu Dhabi. De Moldaviër Sergey Spivak is om onbekende redenen niet in staat om op 10 oktober te vechten tegen Tom Aspinall. Hierdoor heeft de UFC de Fransman Alan Baudot (die normaal gesproken in de Light-Heavyweight divisie uitkomt) gecontracteerd. Hij gaat het in de Heavyweight divisie opnemen tegen Aspinall. De partij zal plaatsvinden op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. La Sueur maakte het nieuws bekend.

Tom Aspinall (MMA 8-2/UFC 1-0) is een Engelse MMA vechter die na een amateur carrière van twee jaar in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Aspinall wist in zijn eerste twee jaar als professional een record van 5-2 neer te zetten en vocht vooral gevechten bij het bekende BAMMA. Na vervolgens een afwezigheid van 2.5 jaar tekende de Engelsman bij Cage Warriors. Aspinall maakte indruk met overwinningen in de eerste ronde tegen Sofiane Boukichou en Mickael Ben Hamouda. De UFC was ook onder de indruk en bood Aspinall een contract aan. Aspinall zou eigenlijk zijn debuut maken tijdens UFC Londen tegen Raphael Pessoa. Echter trok Pessoa zich terug en werd Jake Collier de nieuwe tegenstander. Aspinall kende geen enkele moeite met Collier en finishte de Amerikaan via TKO binnen een minuut. Aspinall kreeg voor de prestatie de Performance of the Night bonus. Aspinall zou het vervolgens gaan opnemen tegen Sergey Spivak. Echter trok de Moldaviër zich terug waarna Alan Baudot de tegenstander werd.

Embed from Getty Images

Alan Baudot (MMA 8-1/UFC 0-0) is een Franse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2013 in Japan. Baudot wist in zijn derde pro partij al de HEAT titel te pakken. Hij versloeg Shunsuke Inoue via TKO in de vijfde ronde. Baudot won vervolgens twee partijen bij andere organisaties om vervolgens in 2017 eenmaal zijn titel te verdedigen bij de HEAT organisatie tegen Yusuke Masuda. Baudot won en tekende met een 6-0 record bij de Zuid-Afrikaanse EFC organisatie. Tijdens zijn debuut mocht hij meteen voor de titel vechten tegen kampioen Dalcha Lungiambula. Baudot verloor binnen dertig seconden via KO en was zijn ongeslagen status kwijt. Baudot won vervolgens nog een partij in Japan en zou in 2019 tekenen bij het Canadese TKO. Daar maakte hij zijn promotionele debuut tegen Todd Stoute. Baudot verloor de partij via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde echter kreeg het gevecht nog een staartje. Stoute werd positief getest voor Marihuana gebruik waarna de commissie de partij omzette in een overwinning voor Baudot. Baudot tekende in Oktober 2020 bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »