breaking news

AJ Dobson maakt UFC debuut tegen Jacob Malkoun tijdens UFC 270 op 22 januari

September 28th, 2021 | by Marcel Dorff
AJ Dobson maakt UFC debuut tegen Jacob Malkoun tijdens UFC 270 op 22 januari
UFC
0

AJ Dobson won vorige week dinsdag tijdens de Dana White’s Contender Series een UFC contract. De Amerikaan die getraind wordt door MMA legende en UFC Hall of Famer Mark Coleman heeft inmiddels zijn eerste partij gepland staan bij de UFC. Dobson neemt het op 22 januari op tegen Jacob Malkoun in de Middleweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie tijdens UFC 270. Combate maakte de partij bekend.

AJ Dobson (MMA 6-0-0-1/UFC 0-0-0-0) maakte na een amateur carrière van vier jaar in 2016 de overstap naar de professionals. Dobson die traint met MMA legende Mark Coleman vocht voor meerdere regionale organisaties losse partijen. Dobson bleef ongeslagen in zijn eerste zes partijen en won daarvan vijf in totaal. Tijdens die laatste van vijf overwinningen werd gewonnen via KO in de eerste ronde van Kailan Hill. Mede door deze overwinning kreeg Dobson de kans om het tijdens het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series op te nemen tegen Hashem Arkhagha voor een UFC contract. Dobson verspilde geen tijd en finishte Arkhagha via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Dana White kende geen twijfel en beloonde Dobson met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Jacob Malkoun (MMA 5-1/UFC 1-1) is een Australische MMA vechter en vaste trainingspartner van voormalig UFC Middleweight kampioen Robert Whittaker. Malkoun maakte in 2017 zijn professionele debuut. Zijn debuut wist hij via Unanimous Decision te winnen van Cam Rowston. Vervolgens wist Malkoun twee partijen voortijdig te finishen, en tekende hij in 2019 bij Eternal MMA. Ook daar wist Malkoun te winnen door Sebastien Temesi via Unanimous Decision te verslaan. In Augustus 2020 tekende Malkoun bij de UFC. Malkoun debuteerde voor de UFC twee maanden later tegen Phil Hawes. Malkoun verloor in de eerste ronde via KO. Malkoun wist uiteindelijk in Juni 2021 zijn eerste UFC overwinning te pakken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Abdul Razak Alhassan.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »