breaking news

Aiemann Zahabi vs. Drako Rodriguez toegevoegd aan UFC evenement op 20 februari

January 20th, 2021 | by Marcel Dorff
Aiemann Zahabi vs. Drako Rodriguez toegevoegd aan UFC evenement op 20 februari
UFC
0

De Canadees Aiemann Zahabi keert na twee jaar afwezigheid terug in de Octagon. De jongere broer van Tristar coach Firas Zahabi gaat het opnemen tegen UFC nieuwkomer Drako Rodriguez in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op 20 februari, naar alle waarschijnlijkheid in Las Vegas. De partij zou in eerste instantie al plaatsvinden op 19 december. Echter ging het gevecht destijds niet door. Bloody Canvas MMA wist de partij bekend te maken.

Aiemann Zahabi (MMA 7-1/UFC 1-1) is een Canadees die traint bij Tristar Gym in Montreal, Québec, Canada. Niet vreemd ook aangezien zijn broer de bekende MMA coach Firas Zahabi is. Onder meer de trainer van Rory MacDonald en Georges St.Pierre. Aiemann Zahabi staat te boek als groot talent binnen de Canadese MMA wereld en bracht alvorens hij zijn UFC debuut maakte een ongeslagen record met zich mee van 6-0. Met drie (T)KO overwinningen en drie Submission overwinningen had Zahabi ook nog altijd een finishratio van 100%. Ook opvallend is dat al deze zes gevechten werden beslecht in de eerste ronde. Zahabi debuteerde in de UFC tegen TUF Brazil 4 winnaar Reginaldo Vieira. Zahabi won na een zeer spectaculaire partij van beide kanten via Unanimous Decision. Hiermee zette hij zijn ongeslagen record voort, maar kon hij geen vervolg geven aan zijn 100% finishratio. Zahabi keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC 217 in November 2017 tegen Ricardo Ramos. Zahabi ging zwaar KO op een Spinning Back Elbow van Ramos in de derde ronde en was zijn ongeslagen record kwijt. Helaas voor Zahabi kon hij in Mei 2019 ook niet overtuigen. Via Unanimous Decision werd verloren van Vince Morales.

Embed from Getty Images

Drako Rodriguez (MMA 7-1/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2017 de overstap maakte naar de professionals. Rodriguez was een van de gezichten van de King of the Cage organisatie en vocht na vier overwinningen (waaronder een Submission in de eerste ronde tegen Emeka Ifekandu) voor de titel tegen Tony Gravely. Die partij werd via KO in de vijfde ronde verloren. Rodriguez won zijn daarop volgende partij waarna hij van de UFC een telefoontje kreeg om het op short notice op te nemen tegen Marlon Vera. Echter hield de KOTC promotor Rodriguez aan zijn contract en liet hij hem niet naar de UFC overstappen. Tot zeer groot ongenoegen van Rodriguez en zijn management. Rodriguez vocht vervolgens nog eenmaal voor KOTC en zou in September 2020 tijdens de Dana White’s Contender Series de kans krijgen om voor een UFC contract te vechten. Rodriguez versloeg zijn tegenstander Mana Martinez via Guillotine Choke in de tweede ronde en kreeg van Dana White een contract bij de UFC aangeboden.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »