breaking news

Afscheidspartij Neil Seery in Glasgow tegen Alexandre Pantoja

May 10th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vandaag maakte de UFC bekend dat de Ier Neil Seery terugkeert in de Octagon. Seery zou eerder dit jaar zijn afscheidspartij vechten tegen Ian McCalll, maar dit ging niet door vanwege een sterfgeval in de familie van de Ier. Seery vecht nu op 16 Juli 2017 in ”The SSE Hydro” te Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk tegen de Braziliaan Alexandre Pantoja. Het is niet bekend of het Flyweightgevecht deel zal uitmaken van de Preliminary of Main Card van UFC Fight Night 113.

Neil Seery (MMA 16-12/UFC 3-3) is een echte MMA veteraan. Seery vertoefde tussen 2005 en 2013 vooral binnen het Britse MMA circuit. Nadat Seery in 2013 op 33-Jarige leeftijd de prestigieuze Cage Warriors FC titel pakte werd hij gecontracteerd door de UFC. In Maart 2014 maakte Seery zijn UFC debuut tegen de Engelsman Brad Pickett. Pickett was in een zeer vermakelijk gevecht beter dan de Ier, en won via Unanimous Decision. In datzelfde jaar pakte Seery voor eigen publiek zijn eerste UFC overwinning door Phil Harris via Unanimous Decision te verslaan. Begin 2015 wist Seery voor velen verrassend de op dat moment ongeslagen Chris Beal via Unanimous Decision te verslaan. Seery mocht vervolgens in Juli 2015 de degens kruisen met het Hawaiïaanse talent Louis Smolka. Smolka bleek een maatje te groot voor Seery. Smolka won vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Eind 2015 behaalde Seery zijn mooiste overwinning binnen de UFC door via een schitterende comeback Jon Delos Reyes in de tweede ronde via Guillotine Choke Submission voor eigen publiek te finishen. Tijdens zijn laatste gevecht in Rotterdam in 2016 stond Seery tegenover voormalig titeluitdager Kyoji Horiguchi. Horiguchi was duidelijk de bovenliggende partij, maar de taaie Ier beet op het tandvlees en wist het gevecht naar de judges te brengen. Ondanks dat Seery verloor bewees hij opnieuw een kin van graniet te hebben. De Ier is in 28 Pro-MMA gevechten nog nooit KO gegaan. Na het gevecht tegen Horiguchi werd Seery voor zijn afscheidspartij tweemaal ingeroosterd tegen Ian McCall. Een blessure bij McCall en een tragische dood binnen de familie van Seery zorgden ervoor dat beide partijen werden gecanceld.

Alexandre Pantoja (MMA 17-2/UFC 1-0) kwam via het 24ste seizoen van The Ultimate Fighter de UFC binnen. Pantoja was door de UFC van alle 16 vechters die meededen gerankt als nummer 1 dat seizoen. Een seizoen met 16 Kampioenen van andere organisaties, de winnaar mocht het opnemen tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Pantoja was de RFA kampioen (inmiddels is deze bond samen gegaan met de Legacy Fights bond en heet nu LFA) en werd gezien als de beste vechter van alle zestien deelnemers. Pantoja nam het in de eerste ronde op tegen de #16 van dat seizoen Brandon Moreno. Pantoja had het érg moeilijk tegen de jonge getalenteerde Mexicaan, maar wist in de tweede ronde uiteindelijk alsnog het gevecht te finishen via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens wist Pantoja in de kwartfinale Kai-Kara France via Unanimous Decision te verslaan. In de halve finale ging het uiteindelijk dan toch mis voor de Braziliaan. Shooto Japan Kampioen Hiromasa Ogikubo was via Unanimous Decision te sterk. Ondanks het niet behalen van de finale gaf de UFC Pantoja wel een contract. Hij nam het in Januari 2017 op tegen Eric Shelton. Shelton was als Caged Aggression MMA Kampioen een van de mede castmembers van Pantoja tijdens TUF 24. Net als Pantoja verloor Shelton in de halve finale. Beide mannen vochten een sterk gevecht tegen elkaar. Uiteindelijk won Pantoja via een zeer close Split Decision. Pantoja zal nu gaan proberen om de ”retirement party” van Seery te gaan verstoren.

Comments are closed.

Translate »