breaking news

Afscheidspartij Mark Hunt tegen Justin Willis tijdens UFC Adelaide

September 26th, 2018 | by Marcel Dorff
Afscheidspartij Mark Hunt tegen Justin Willis tijdens UFC Adelaide
UFC
0

Mark Hunt zal zijn gewenste afscheidspartij krijgen op 1 December 2018 tijdens UFC Fight Night 142 in Adelaide, Australië. De ”Super Samoan” treft die dag Justin Willis in de Heavyweight divisie. Dit wist Ariel Helwani via ESPN bekend te maken. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Adelaide Entertainment Centre op de Main Card.

Mark Hunt (MMA 13–13–1–1/UFC 8–7–1–1) kwam in 2010 de UFC binnen. Hunt had nog een aantal gevechten staan op zijn PRIDE FC contract (overgenomen door de UFC) en wilde deze nog uitvechten. Met een losing streak van vijf gevechten vocht Hunt zijn UFC debuut tegen Sean McCorkle. Een debuut om snel te vergeten aangezien er werd verloren vroeg in de eerste ronde via een Armbar Submission. Hunt werd zo goed als afgeschreven. Maar de voormalig K-1 Kampioen dacht daar heel anders over. Een winstreak van vier gevechten volgden met onder meer overwinningen tegen Stefan Struve en Ben Rothwell. Uiteindelijk brak Junior Dos Santos deze winstreak via een KO in de derde ronde. Hunt richtte zich weer op en versloeg Roy Nelson in Japan via KO in de tweede ronde. En na een episch gevecht tegen Antonio ”Bigfoot” Silva dat eindigde in een draw, mocht Hunt als late replacement voor de Interim Heavyweight titel vechten tegen Fabricio Werdum. Hunt verloor via TKO in de tweede ronde en zag de belt dus aan zijn neus voorbij gaan. Een half jaar later verloor Hunt opnieuw, ditmaal van de huidige Kampioen Stipe Miocic laat in de vijfde ronde via TKO. Vervolgens wist Hunt weer twee overwinningen te pakken. Zowel Antonio ”Bigfoot” Silva als Frank Mir werden met een (T)KO in de eerste ronde naar huis gestuurd. Vorig jaar tijdens International Fight Week vocht Hunt tijdens het Co-Main Event van UFC 200 tegen voormalig Heavyweight Kampioen Brock Lesnar. Lesnar zou winnen via Unanimous Decision, maar het resultaat werd later omgezet in een No-Contest omdat Lesnar verboden middelen had gebruikt. In Maart 2017 vocht Hunt zijn volgende wedstrijd. Tegen Alistair Overeem werd voor de tweede maal in zijn carrière verloren. Overeem wist Hunt te verslaan via KO in de derde ronde. Hunt keerde echter snel terug. Tijdens het Main Event van UFC Auckland wist Hunt in de vierde ronde de hypetrain van Derrick Lewis te ontsporen. De Nieuw-Zeelander had een betere conditie en dat bracht hem de overwinning. Hunt zou vervolgens in November 2017 zijn opwachting maken in Sydney tegen Marcin Tybura. De UFC haalde Hunt echter wegens medische redenen van het evenement. Dit tot afschuw van Hunt die dat duidelijk liet weten op Social Media. Hunt werd vervolgens ”gecleared” en keerde terug tijdens UFC 221 in Februari 2018 in Perth tegen Curtis Blaydes. Nadat Blaydes in de eerste ronde knockdown werd geslagen door Hunt, wist Blaydes dat hij zijn worstelen moest gebruiken om het gevecht te winnen. Blaydes deed dit en versloeg Hunt via Unanimous Decision. Hunt vocht vervolgens in Moskou het Main Event tegen Alexey Oleynik. Via Rear Naked Choke Submission verloor Hunt in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Justin Willis (MMA 7-1/UFC 3-0) komt uit voor American Kickboxing Academy (AKA) uit San Jose, Californië. Willis startte zijn Pro-MMA carrière met een verliespartij in 2012. Hij pakte in 2014 zijn Pro-MMA carrière weer op en heeft sindsdien een winstreak van zes partijen. Zijn meest recente partij alvorens Willis bij de UFC tekende won hij van Juliano Coutinho in de WSOF organisatie. Willis won via TKO in de tweede ronde. Willis zou tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York zijn UFC debuut maken op one weeks notice tegen de Pool Marcin Tybura. Echter was Willis volgens de commissie te zwaar en kreeg hij op voorhand al geen licentie om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Willis maakte vervolgens in Juli 2017 wel zijn debuut in Schotland tegen James Mulheron. In een zeer matige gevecht dat vooral door Willis werd gedomineerd op de grond won de Amerikaan via Unanimous Decision. Willis keerde vervolgens terug in December 2017 tijdens UFC 218 in Detroit tegen Allen Crowder. Willis overtuigde via een KO overwinning halverwege de eerste ronde. Vervolgens keerde Willis terug in April 2018 tijdens UFC Atlantic City. Via meerdere knockdowns werd uiteindelijk Chase Sherman betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision verslagen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »