breaking news

Afscheid nemende legendes vormen Main Event in Londen

January 14th, 2018 | by Stefan Van Erp

Michael Bisping gaat op 17 maart vechten in Londen. Iets dat hij hoog op zijn lijstje had staan gezien hij graag voor eigen publiek afscheid wil nemen van zijn professionele carrière. Wat het nog mooier maakt is dat hij het op gaat nemen tegen een andere legende in de sport die ook wellicht zijn laatste partij gaat vechten. Vitor Belfort maakt zijn opwachting tegen Bisping en beide heren zullen het Main Event gaan verzorgen in Londen. Dit nieuws wist Combate eerder op de dag als eerst te melden.

Michael Bisping (MMA 30-8/UFC 20-8) is een van de meest bekend gezichten binnen de UFC. In 2006 kwam hij de UFC binnen via The Ultimate Fighter Finale. Hierin vocht hij tegen Josh Haynes en won via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Bisping liefst 24 partijen voordat hij voor de titel mocht vechten. Tweemaal vocht Bisping een title eliminator die hij verloor tegen respectievelijk Dan Henderson via KO tijdens UFC 100 en tegen Chael Sonnen via een Unanimous Decision. Tijdens UFC 199 was het zover. Luke Rockhold kwam zonder tegenstander te zitten nadat Chris Weidman geblesseerd afhaakte. Bisping haakte in en accepteerde het gevecht twee weken voor aanvang. Niemand gaf een stuiver voor zijn kansen maar Bisping verraste de wereld en sloeg Rockhold KO in de eerste ronde. Tijdens UFC 204 verdedigde Bisping voor het eerst zijn titel tegen Dan Henderson. In een gevecht waar Bisping twee keer knockdown ging wist hij toch aan het langste eind te trekken. Zijn gedoodverfde volgende tegenstander zou Yoel Romero zijn maar de organisatie heeft besloot om Georges St.Pierre zijn terugkomst met een titelgevecht te belonen. Tijdens UFC 217 in New York stonden beiden mannen tegenover elkaar. St.Pierre wist Bisping in de derde ronde uiteindelijk via Rear Naked Choke Submission te finishen en de belt te claimen. Daarna deed Bisping wat Bisping vaker deed in zijn carrière. Namelijk een Main Event redden door op het laatste moment in te stappen om een blessure op te vangen. Bisping deed dit tegen Kelvin Gastelum in Shanghai en verloor via een KO in de eerste ronde. Er was redelijk wat controverse tegen deze partij gezien Bisping amper een maand eerder het zware verlies tegen GSP leed.

Vitor Belfort (MMA 26-14/UFC 15-10) is een van de meest bekende namen uit het MMA. De Braziliaanse legende zal tegen Michael Bisping naar aller waarschijnlijkheid zijn afscheidspartij vechten. Belfort, die zijn professionele MMA carriere in 1996 begon debuteerde een jaar later voor de UFC. Dit was tijdens UFC 12 waar hij deelnam aan het Heavyweight tournament. Destijds vocht hij zowel de halve finale als de finale op één avond. In 1998 zakte Belfort in gewicht en ging in de Light-Heavyweight divisie vechten. Daar behaalde hij zijn hoogtepunt door in 2004 de titel te pakken ten koste van Randy Couture. Tussen 2005 en 2009 heeft Belfort niet voor de UFC gevochten. Hij won de Light-Heavyweight titel bij Cage Rage waarna hij overstapte naar de Middleweight divisie. In 2011 vocht Belfort voor de Middleweight titel tegen Anderson Silva. Belfort verloor middels een KO in de eerste ronde. Belfort heeft de meeste KO’s op zijn naam staan binnen de UFC met maar liefst 13 stuks. Tijdens zijn meest recente gevecht doorbrak Belfort zijn losing streak door Nate Marquardt via Unanimous Decision te verslaan. Hij zou aanvankelijk dit weekend aantreden tegen Uriah Hall maar deze viel flauw na zijn weight cut en mocht niet vechten.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »