breaking news

Adriano Moraes verdedigt ONE Flyweight titel tegen Demetrious Johnson op 24 februari

December 4th, 2020 | by Marcel Dorff
Adriano Moraes verdedigt ONE Flyweight titel tegen Demetrious Johnson op 24 februari
ONE Championship
0

De partij die door ONE Championship CEO Chatri Sityodtong beloofd werd aan het MMA publiek is officieel aangekondigd door de eigenaar zelf. ONE Championship Flyweight kampioen Adriano Moraes zal op 24 februari 2021 zijn titel op het spel zetten tegen voormalig UFC kampioen en ONE Championship tournament winnaar Demetrious Johnson. Het is nog niet bekend waar het gevecht zal plaatsvinden.

Zoals bekend zijn bij ONE Championship de gewichtsklassen anders ingedeeld dan bij de Amerikaanse organisaties. Om een voorbeeld te geven. Adriano Moraes zal het tegen Demetrious Johnson opnemen in de Flyweight divisie op 135 lbs. In de Verenigde Staten is 135 lbs de Bantamweight divisie.

Kampioen Adriano Moraes vecht al sinds het 12de evenement van de organisatie in 2013 bij ONE Championship. Van de twaalf gevechten die Moraes vocht voor de organisatie, vocht hij maar liefst acht (!!) maal voor de titel. Moraes wist eenmaal de Interim titel te winnen en liefst drie verschillende malen de “echte” titel te pakken. Moraes won onder meer van Danny Kingad, Geje Eustaquio en Kairat Akhmetov. Moraes verloor driemaal in zijn carrière, alle drie de keren via Split Decision. Tegenstander Demetrious Johnson behoeft geen introductie. Johnson wordt wereldwijd gezien als een van de allerbeste vechters die ooit in het MMA heeft gevochten. “Mighty Mouse” maakte vorig jaar de verrassende overstap van de UFC naar ONE Championship. Johnson vocht in het achtkoppige Flyweight toernooi voor ONE Championship. De Amerikaan wist de finale te halen en te winnen van Danny Kingad. Nu krijgt hij de kans om voor de titel te vechten.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »