breaking news

Adrian Yanez treft Gustavo Lopez tijdens UFC evenement op 20 maart 2021

December 8th, 2020 | by Marcel Dorff
Adrian Yanez treft Gustavo Lopez tijdens UFC evenement op 20 maart 2021
UFC
0

Adrian Yanez wist via een spectaculaire finish recent nog zijn UFC debuut te winnen. De DWCS contract winnaar keert op 20 maart 2021 terug in de Octagon tegen Gustavo Lopez in de Bantamweight divisie. Beide mannen treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Island wist de partij bekend te maken.

Adrian Yanez (MMA 12-3/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2014. Na een record te hebben opgebouwd van 4-1 tekende Yanez bij de Legacy FC organisatie. Daar won hij zijn debuut via Armbar Submission in de derde ronde tegen Colin Wright. Vervolgens zou Legacy FC en RFA fuseren in het nieuwe LFA. Yanez ging mee over en vocht tijdens zijn eerste LFA partij tegen Domingo Pilarte. Yanez verloor de partij. Hierna wist Yanez echter twee goede overwinningen te pakken tegen Trent Meaux en Nathan Trepagnier. Het leverde hem in November 2018 een titelgevecht op tegen Miles Johns. Helaas voor Yanez verloor hij de partij via Split Decision. Yanez wist vervolgens driemaal achter elkaar te winnen. En na zijn overwinning tegen Kyle Estrada kreeg hij de kans om mee te doen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Yanez nam het op tegen Brady Huang. Yanez had minder dan 40 seconden nodig om Huang via TKO te finishen en kreeg het dik verdiende UFC contract van Dana White. Yanez zou in eerste instantie op 31 oktober 2020 zijn debuut maken voor de UFC tegen Aaron Phillips. Echter raakte Phillips geblesseerd en werd vervangen door Victor Rodriguez. Yanez won zijn UFC debuut in de eerste ronde via Headkick KO. Yanez kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Gustavo Lopez (MMA 12-5/UFC 1-1) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2012. Na in zijn eerste drie jaar als professional een 3-1 record te hebben opgebouwd tekende Lopez bij de Combate Americas organisatie. Daar wist hij te imponeren met drie overwinningen tegen onder meer Joey Ruquet en Saul Elizondo. Hierdoor mocht hij in Oktober 2016 vechten voor de vacante titel tegen John Castaneda. Lopez verloor in de vierde ronde via TKO. Vervolgens wist Lopez wel van Steve Swanson te winnen en vocht hij tweemaal voor een andere organisatie. Lopez keerde vervolgens terug bij Combate Americas om wederom voor de titel te vechten. Echter werd ditmaal verloren via Split Decision van Jose Alday. Vervolgens wist Lopez zich te revancheren met een Von Flue Choke overwinning tegen Vicente Marquez en dwong hij een rematch af met Alday. Dat driemaal scheepsrecht is bleek. Lopez won via TKO in de eerste ronde en was de nieuwe kampioen. Lopez verdedigde eenmaal de titel via KO in de eerste ronde tegen Joey Ruquet en tekende vervolgens bij de UFC. Op short notice vocht hij in Juni 2020 tegen Merab Dvalishvili. Lopez verloor via Unanimous Decision. Lopez werd vervolgens gematcht tegen de Braziliaan Felipe Colares in November 2020. Echter moest Colares na een positieve COVID-19 test afzeggen en werd Anthony Birchak de nieuwe opponent. Lopez won de partij in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission en pakte zijn eerste overwinning binnen de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »