breaking news

Adrian Yanez treft Davey Grant tijdens UFC evenement op 20 november

September 18th, 2021 | by Marcel Dorff
Adrian Yanez treft Davey Grant tijdens UFC evenement op 20 november
UFC
0

De man die drie Performance of the Night bonussen pakte in zijn eerste drie gevechten voor de organisatie keert terug in de Octagon. Adrian Yanez gaat het opnemen in de Bantamweight divisie tegen Davey Grant. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada op 23 november aanstaande. ESPN Deportes maakte het gevecht bekend.

Adrian Yanez (MMA 14-3/UFC 3-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2014. Na een record te hebben opgebouwd van 4-1 tekende Yanez bij de Legacy FC organisatie. Daar won hij zijn debuut via Armbar Submission in de derde ronde tegen Colin Wright. Vervolgens zou Legacy FC en RFA fuseren in het nieuwe LFA. Yanez ging mee over en vocht tijdens zijn eerste LFA partij tegen Domingo Pilarte. Yanez verloor de partij. Hierna wist Yanez echter twee goede overwinningen te pakken tegen Trent Meaux en Nathan Trepagnier. Het leverde hem in November 2018 een titelgevecht op tegen Miles Johns. Helaas voor Yanez verloor hij de partij via Split Decision. Yanez wist vervolgens driemaal achter elkaar te winnen. En na zijn overwinning tegen Kyle Estrada kreeg hij de kans om mee te doen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Yanez nam het op tegen Brady Huang. Yanez had minder dan 40 seconden nodig om Huang via TKO te finishen en kreeg het dik verdiende UFC contract van Dana White. Yanez zou in eerste instantie op 31 oktober 2020 zijn debuut maken voor de UFC tegen Aaron Phillips. Echter raakte Phillips geblesseerd en werd vervangen door Victor Rodriguez. Yanez won zijn UFC debuut in de eerste ronde via Headkick KO. Yanez kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vijf maanden later wist Yanez wederom de Performance of the Night bonus te pakken. Ditmaal via KO in de derde ronde tegen Gustavo Lopez. Yanez vocht vervolgens in Juli 2021 tegen Randy Costa. Na een moeilijke eerste ronde wist hij Costa in de tweede ronde via TKO te finishen. Het leverde Yanez wederom de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Davey Grant (MMA 11-5/UFC 4-4) maakte zijn Pro-MMA debuut in 2008. Nadat Grant voor regionale Engelse promoties een record had opgebouwd van 9-1 en een 100% finishratio deed hij in 2013 mee aan het 18de seizoen van The Ultimate Fighter. Grant versloeg Danny Martinez en Louis Fisette beiden via Submission. Dit leverde hem een halve finale plek op tegen Anthony Gutierrez. Omdat Gutierrez zijn streefgewicht niet haalde mocht Grant zonder de halve finale te vechten rechtstreeks door naar de finale. In de finale was echter Chris Holdsworth via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te sterk. Grant zou vervolgens ruim 25 maanden niet vechten in verband met aanhoudend blessureleed. Grant keerde hierdoor pas in Februari 2016 weer terug in de Octagon. Tijdens UFC Londen werd gewonnen via Unanimous Decision tegen Marlon Vera. Grant kon hier echter geen goed vervolg aan geven. In Oktober 2016 was in Manchester de Pool Damian Stasiak de tegenstander. Grant was de bovenliggende partij, maar kwam aan het einde van de derde ronde vast te zitten in een Armbar Submission en moest hierdoor aftikken. Mede door blessures vocht Grant sindsdien niet een lange tijd niet. De Engelsman maakte zijn comeback in Juli 2018 tijdens UFC Hamburg tegen Manny Bermudez. Bermudez had echter weinig problemen met de Engelsman en wist hem binnen een minuut via Triangle Choke Submission te finishen. Uiteindelijk wist Grant na ruim drie jaar zonder overwinning in November 2019 eindelijk weer een winstpartij neer te zetten. Tijdens UFC Moskou werd via Split Decision gewonnen van Grigorii Popov. Grant zou vervolgens vechten tegen Louis Smolka. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Hierdoor keerde Grant pas terug in Juli 2020 tegen Martin Day. Grant won via KO in de derde ronde en pakte eveneens de Performance of the Night bonus. Dit kunstukje herhaalde hij in Februari 2021. Ditmaal tegen Jonathan Martinez en niet in de derde maar in de tweede ronde. Grant vocht vervolgens in Juni 2021 een rematch tegen Marlon Vera. Helaas voor Grant was het deze keer Vera die er via Unanimous Decision met de overwinning vandoor ging. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »