breaking news

Actie voor Zabit Magomedsharipov in China

November 24th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Op zaterdag 2 september 2017 zijn wij getuigen geweest van Zabit Magomedsharipov zijn debuutgevecht. Hij stapte tijdens UFC Fight Night 115: Volkov vs. Struve voor de eerste keer in de wereldberoemde Octagon van de Ultimate Fighting Championship (UFC) om te strijden tegen Mike Santiago. Zabit won zijn debuut en ontving de performance of the night bonus van 50.000 Dollar met zijn rear-naked choke techniek. Magomedsharipov wordt gezien als een gevaarlijke Featherweight vechter waar menig vechter voor uit moet kijken.

Op 3 mei 2017 is het gerucht eindelijk werkelijkheid geworden. Zabit Magomedsharipov heeft zijn handtekening onderaan een contract van de UFC gezet. Hij neemt afscheid bij de Absolute Championship Berkut organisatie en neemt afstand van zijn wereldtitel. Na dertien gevechten zal Zabit zijn opmars maken op een evenement buiten Rusland. In eerste instantie zou hij zijn debuut maken tegen Braziliaanse Hacran Dias tijdens UFC Fight Night 114 in Zcapotzalco, Mexico City, maar later is dit omgezet naar een gevecht tegen de Duitse MMA vechter Nick Hein in Rotterdam. Echter is ook dit gevecht geannuleerd. Het was uiteindelijk aan de Amerikaanse Mike Santiago die na een schitterende knock-out overwinning tijdens Dana White’s Tuesday Night Contender Series de eer kreeg om Zabit te ontvangen op het canvas.

Magomedsharipov oogt misschien niet als een gevaarlijke MMA vechter. Zijn rustige look en bad-hair-day kapsel lijken niet motiverend. Echter weet Magomedsharipov zijn rust in de Octagon zeer goed te bewaken, en weet hij zijn technieken zeer scherp uit te kiezen. Naast de gebruikelijke jab, hoek en uppercut bestaat zijn wapenarsenaal ook uit draaistrappen en een zeer effectief grondspel.

De 26-jarige Zabit Magomedsharipov maakte in 2012 zijn Professionele MMA debuut. Nadat Magomedsharipov in kleinere Russische en Oekraïense organisaties een record had opgebouwd van zes om één (met onder andere een overwinning op de sterke Tadzjiek Iftikhor Arbobov) werd hij in 2014 opgepikt door de Absolute Championship Berkut organisatie, kortweg ACB. Magomedsharipov debuteerde tegen de ongeslagen Oruzh Zamanov. Via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde wist Magomedsharipov zijn debuut goed af te sluiten. Vervolgens deed Magomedsharipov mee aan een ”8-men tournament”. Het toernooi zou hij winnen. Zowel de Kwartfinale, Halve Finale als Finale werden allen voortijdig beslist. Zo werd de Armeen Artek Nazaryan en de ongeslagen Russen Mukhamed Kokov en Abdul-Rakhman Temirov allemaal verslagen.

Vervolgens mocht Magomedsharipov vechten voor de vacante titel tegen zijn landgenoot Sheikh-Magomed Arapkhanov. Via een keiharde stoot wist Magomedsharipov zijn tegenstander al in de eerste ronde tegen het canvas te slaan, en de ACB Featherweight titel te claimen. In September 2016 maakte Magomedsharipov zijn enige (en tevens laatste) verdediging van de belt tegen de Braziliaan Valdines Silva. Silva werd binnen twee minuten via TKO gefinisht. Magomedsharipov heeft op dit moment een winstreak van acht gevechten.

ACB 31: Zabit Magomedsharipov vs Sheikh-Magomed Arapkhanov:

Op 2 september trakteerde Magomedsharipov het publiek op spectaculaire technieken. Zo wist hij na een felle combinatie zich af te zetten op het hek, en via deze manier een gesprongen knie te plaatsen tegen het hoofd van zijn tegenstander. Uiteindelijk wist hij zijn partij in de tweede ronde te beëindigen met een rear-naked choke. Zabit domineert naast zijn vijf Russische collega’s het gevecht.

Aanstaande zaterdag vecht Magomedsharipov tijdens UFC Fight Night 122 tegen Sheymon Moraes. Het gevecht zal plaatsvinden in het midden van de Mercedes Benz Arena van Shanghai, China. Het is aan invaller Michael Bisping en The Ultimate Fighter winnaar Kelvin Gastelum om de avond af te sluiten.

Tegenstander Sheymon Moraes is een van de grootste talenten uit Brazilië. De Team Nogueira vechter begon zijn MMA carrière in 2012. Moraes wist zijn eerste zes gevechten te winnen en onder meer de hoog aangeschreven Pedro Nobre te verslaan en de Bitetti Combat titel te pakken. Moraes werd vervolgens in 2014 opgepikt door de WSOF organisatie (huidige PFL). Moraes won zijn debuut voor de organisatie via Split Decision tegen Gabriel Solorio. Ruim een half jaar later mocht Moraes al voor de titel vechten tegen naamgenoot Marlon Moraes. Moraes (Sheymon) kwam te kort en verloor voor het eerst in zijn carrière een gevecht. Echter wist Moraes vervolgens zijn rug te rechten en zeer indrukwekkende overwinningen te pakken tegen Robbie Peralta en Luis Palomino. Moraes zou vervolgens zijn UFC debuut maken eerder dit jaar tegen Godofredo Pepey nadat bekend werd dat Kyle Bochniak geblesseerd was geraakt. Echter raakte ook Pepey geblesseerd waardoor de UFC Moraes toch niet contracteerde. Nu is de Braziliaan alsnog gecontracteerd en maakt hij zijn debuut in Shanghai.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »