breaking news

ACB Bantamweight Kampioen Petr Yan maakt UFC debuut tegen Teruto Ishihara in Singapore

May 4th, 2018 | by Marcel Dorff
ACB Bantamweight Kampioen Petr Yan maakt UFC debuut tegen Teruto Ishihara in Singapore
UFC
0

ACB Bantamweight Kampioen Petr Yan gaat eindelijk zijn lang verwachte UFC debuut maken. De Rus neemt het op tegen de Japanner Teruto Ishihara tijdens UFC Fight Night 132 in Kallang, Singapore. Het gevecht in de Bantamweight divisie zal plaatsvinden op 23 Juni 2018 in het Singapore Indoor Stadium. 

Teruto Ishihara (MMA 10-5-2/UFC 3-3-1) kwam in 2015 de UFC binnen via het programma ”Road to UFC : Japan”. Ishihara vocht de finale tegen landgenoot Mizuto Hirota. Het gevecht eindigde na drie rondes in een draw. Door alle consternatie werd er vergeten om een sudden victory ronde te starten, waardoor beide vechters als winnaar van het toernooi werden uitgeroepen. Ishihara vocht vervolgens in Maart 2016 tegen Julian Erosa, en in Augustus 2016 tegen Horacio Gutierrez. Beide gevechten werden via KO gewonnen waardoor er veel van Ishihara werd verwacht in zijn vierde partij voor de UFC. Ishihara werd gekoppeld aan de Russische Ier Artem Lobov. Echter kon Ishihara niet brengen wat hij in zijn voorgaande gevechten wel wist te brengen en verloor hij via Unanimous Decision. Ishihara keerde vervolgens tijdens International Fight Week 2017 terug in de Octagon om het op te nemen tegen voormalig Lightweight titeluitdager Gray Maynard. Maynard had al snel in de gaten dat de groundgame van Ishihara zeer beperkt was, en controleerde de Japanner het gehele gevecht op de grond. Maynard won hierdoor via Unanimous Decision, waardoor Ishihara nu tweemaal achter elkaar in de Octagon verloren had. Die negatieve spiraal wist hij enigszins fortuinlijk te breken tijdens UFC Saitama. Ishihara won de eerste ronde met 10-8 van Rolando Dy. Echter verloor hij de laatste twee rondes op twee scorekaarten van de judges. Hierdoor zou het gevecht zijn geëindigd in een Majority Draw. Echter kreeg Dy een punt in mindering tijdens het gevecht waardoor Ishihara uiteindelijk won. Ishihara keerde vervolgens terug tijdens UFC Perth in Februari 2018 tegen Jose Quinonez. In een zéér matige partij won uiteindelijk de Mexicaan via Unanimous Decision.

Petr Yan (MMA 8-1/UFC 0-0) is een Russische vechter die sinds 2014 in het Pro-MMA circuit rondloopt. Yan werd na een overwinning al meteen gecontracteerd door de ACB organisatie. Daar gooide Yan al meteen hoge ogen door in drie gevechten ook driemaal als winnaar uit de bus te komen. Zijn gevecht tegen de eveneens ongeslagen Murad Kalamov werd gewonnen via Unanimous Decision, waarna de ACB Yan in 2016 een titelgevecht gaf tegen Magomed Magomedov. In een zeer goed gevecht van beide kanten verloor Yan uiteindelijk via Split Decision. Vier maanden later pakte Yan een overwinning tegen Ed Arthur waarna in Oktober 2016 de rematch om de belt tegen Magomedov zou plaatsvinden. Die rematch werd echter uitgesteld naar 2017 nadat Magomedov zich blesseerde. Yan revancheerde zich voor zijn eerder verlies, en pakte de belt via Unanimous Decision. Vervolgens zou Yan de titel eenmaal verdedigen tegen de Braziliaan Matheus Mattos. Een gevecht dat werd gewonnen via TKO in de derde ronde. Yan werd vervolgens begin 2018 door de UFC gecontracteerd. De Rus traint bij Tiger Muay Thai & MMA in Phuket, Thailand.

Comments are closed.

Translate »