breaking news

Abel Trujillo treft John Makdessi tijdens ijskoud UFC Winnipeg

October 12th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist The MMA Kings via MMA Today naar buiten te brengen dat Abel Trujillo en John Makdessi zullen vechten tijdens UFC on FOX 26 op 16 December 2017. In het ijskoude Winnipeg, Manitoba, Canada staan beiden Lightweights tegenover elkaar in de Bell MTS Place. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Abel Trujillo (MMA 15-7-0-1/UFC 6-3-0-1) kwam in 2012 de UFC binnen. Tijdens zijn UFC debuut versloeg hij in de tweede ronde Marcus LeVesseur via TKO. Vervolgens werd Trujillo ”geragdolled” door Khabib Nurmagomedov die hem 21 (!!!) keer in drie rondes neer haalde. Vervolgens eindigde een gevecht met Roger Bowling in een No-Contest door een illegale knie van Trujillo. Echter wist Trujillo vier maanden later te herstellen door Bowling ditmaal TKO te slaan. In 2014 begon Trujillo goed. Zo won hij via KO van voormalig WEC Kampioen Jamie Varner, dit leverde Trujillo zowel de KO als de Fight of the Night bonus op. Eind 2014 ging het mis toen Trujillo tegenover Tony Ferguson stond. De inmiddels topcontender in de Lightweight divisie versloeg Trujillo laat in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission. Vanaf dat moment heeft Trujillo driemaal gewonnen binnen de UFC. Zo werd een Submission verlies tegen Gleison Tibau omgedraaid in een diskwalificatie winst voor Trujillo nadat na afloop bleek dat Tibau verboden middelen had gebruikt. De andere twee overwinningen kwamen via een Guillotine Choke Submission tegen Tony Sims, en een Unanimous Decision tegen Jordan Rinaldi. Trujillo kon vervolgens voor het eerst in zijn UFC carrière vier gevechten achter elkaar winnen. Deze opzet mislukte echter. Trujillo zou tegen Evan Dunham vechten, maar door een blessure van Dunham kwam Trujillo tegenover James Vick te staan. Vick wist Trujillo in de derde ronde hard te raken via een ”Flying Knee” en vervolgens de aangeslagen Trujillo te finishen via een D’Arce Choke Submission. Trujillo zou vervolgens zijn opwachting moeten maken tegen Lando Vannata. Echter raakte Trujillo geblesseerd en moest hij verstek laten gaan.

John Makdessi (MMA 14-6/UFC 7-6) is een Canadees van Libanese afkomst die als ongeslagen vechter in 2010 de UFC binnen kwam. Makdessi versloeg tijdens zijn debuut Pat Audinwood via Unanimous Decision. Dit debuut gaf hij een uitstekend vervolg. Tijdens zijn tweede gevecht voor de UFC versloeg Makdessi zijn tegenstander Kyle Watson via een perfecte Spinning Backfist KO in de derde ronde. Dit schepte hoge verwachtingen voor de Canadees, verwachtingen die Makdessi niet kon waarmaken. In de volgende twee gevechten tegen zowel Dennis Hallman als Anthony Njokuani werd verloren. Makdessi rechte vervolgens de rug en wist een winstreak neer te zetten van drie gevechten met onder andere overwinningen op landgenoot Sam Stout en Daron Cruickshank. Echter ging het in zijn enige partij in 2014 opnieuw mis. De sterke Braziliaanse BJJ vechter Alan Patrick wist zijn ongeslagen record te behouden door Makdessi via Unanimous Decision te verslaan. In 2015 pakte Makdessi een goede overwinning via TKO in de eerste ronde tegen Shane Campbell, maar verloor vervolgens tweemaal. Een short notice partij tegen Donald Cerrone ging verloren via TKO en ook Yancy Medeiros was via een controversiële Split Decision te sterk. Tijdens International Fight Week in 2016 wist Makdessi ternauwernood een 3-fight losing streak te vermijden door via een Split Decision Mehdi Baghdad te verslaan. Echter zat Makdessi in December 2016 aan de verkeerde kant van een van de beste KO’s van 2016. Lando Vannata wist vroeg in de eerste ronde een spinning wheel kick te landen. Makdessi ging KO. Makdessi zal moeten winnen van Trujillo om zichzelf van een langer verblijf binnen de UFC te kunnen verzekeren.

Comments are closed.

Translate »