breaking news

Abdul Razak Alhassan treft Antonio Braga Neto tijdens UFC on ESPN 29 in Las Vegas

July 30th, 2021 | by Marcel Dorff
Abdul Razak Alhassan treft Antonio Braga Neto tijdens UFC on ESPN 29 in Las Vegas
UFC
0

Abdul Razak Alhassan gaat op 21 augustus aanstaande proberen zijn losing streak van drie gevechten te doorbreken. De KO specialist gaat het opnemen tegen Antonio Braga Neto die voor het eerst sinds 2017 terugkeert in de Octagon. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC on ESPN 29 in Las Vegas. Het evenement zal plaatsvinden in het UFC APEX. Team Elevation trainer Cody Donovan maakte het gevecht bekend via social media, MMA Junkie meldde de datum.

Abdul Razak Alhassan (MMA 10-4/UFC 4-4) is iemand met een 100% KO winratio. In zijn zes wedstrijden voordat hij bij de UFC tekende won hij alles via (T)KO. Alhassan vocht nooit langer dan anderhalve minuut en staat bekend als een zeer gevaarlijke standup vechter. De Ghanese Amerikaan maakte in November 2016 op short notice zijn debuut tegen de Ier Charlie Ward. Alhassan deed zijn naam eer aan en finishte ook zijn UFC debuut in de eerste ronde via KO. Alhassan had slechts 53 seconden nodig. Alhassan kreeg vervolgens in Mei 2017 een behoorlijke stap omhoog in competitie. De sterke Dagestani Omari Akhmedov was zijn tegenstander. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Omari Akhmedov die via Split Decision de Ghanese Amerikaan zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière toebracht. Alhassan keerde vervolgens terug tijdens UFC 218 tegen Sabah Homasi. Alhassan won via TKO in de eerste ronde. Echter was Homasi niet ”out” en leek de stoppage dus te vroeg. Hierdoor plande de UFC een rematch in. Begin 2018 stonden beide mannen wederom tegenover elkaar. Alhassan won wederom, echter was er ditmaal geen twijfel mogelijk. Homasi ging zwaar KO in de eerste ronde. Alhassan pakte voor deze KO de Performance of the Night bonus. Alhassan werd vervolgens gematcht tegen Niko Price tijdens UFC 228. Alhassan wist Price binnen een minuut KO te slaan. Alhassan keerde vervolgens pas in Juli 2020 terug in de Octagon tegen nieuwkomer Mounir Lazzez. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Alhassan via Unanimous Decision. Vier maanden later keerde Alhassan terug in de Octagon tegen Khaos Williams. Alhassan ging zwaar KO vroeg in de eerste ronde. En ook in zijn nieuwe gewichtsklasse in April 2021 kon Alhassan geen potten breken. Via Unanimous Decision verloor hij van Jacob Malkoun.

Embed from Getty Images

Antonio Braga Neto (MMA 9-3-0-1/UFC 1-2-0-0) is een man met een verhaal. De Braziliaan vecht sinds 2013 voor de UFC. Tijdens zijn debuut voor de organisatie stuitte de Braziliaan op Anthony Smith. De BJJ specialist had geen moeite met Smith en finishte het gevecht via Kneebar Submission vroeg in de eerste ronde. Ongeveer een jaar later vocht Braga Neto zijn tweede gevecht voor de UFC. Ditmaal was de Amerikaan Clint Hester de tegenstander. In een zeer gelijkwaardige partij won Hester uiteindelijk via Split Decision. Braga Neto kwam vervolgens in een diep dal terecht. Braga Neto had geldproblemen en raakte meermalig geblesseerd. Mede hierdoor werd een gepland gevecht tegen Zak Cummings geannuleerd. Braga Neto verdiende zijn geld vervolgens met Pokeren. Inmiddels is Braga Neto naar eigen zeggen weer ”in good spirits” en heeft hij de problemen achter zich gelaten. De Braziliaan maakte tijdens UFC Fresno in December 2017 na ruim 3.5 jaar zijn comeback tegen de ongeslagen Amerikaan Trevin Giles. Giles bleek echter te sterk en finishte het gevecht via KO in de derde ronde. Braga Neto zou vervolgens in Augustus 2018 vechten tegen Andrew Sanchez. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd en moest hij zich terugtrekken. Vervolgens zou de Braziliaan in December 2020 terugkeren tegen Deron Winn. Echter trok hij zich ditmaal in verband met onbekende redenen terug.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »