breaking news

Abdul Razak Alhassan naar Middleweight divisie, treft Jacob Malkoun op 17 juni in Las Vegas

March 31st, 2021 | by Marcel Dorff
Abdul Razak Alhassan naar Middleweight divisie, treft Jacob Malkoun op 17 juni in Las Vegas
UFC
0

KO specialist Abdul Razak Alhassan stapt over naar de Middleweight divisie. De Ghanees wist tijdens zijn vorige twee partijen zijn streefgewicht niet te halen en zal op 17 juni zijn debuut maken in de nieuwe divisie tegen Jacob Malkoun. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC on ESPN 22 in Las Vegas, Nevada. Het evenement wordt gehouden in het UFC APEX.

Abdul Razak Alhassan (MMA 10-3/UFC 4-3) is iemand met een 100% KO winratio. In zijn zes wedstrijden voordat hij bij de UFC tekende won hij alles via (T)KO. Alhassan vocht nooit langer dan anderhalve minuut en staat bekend als een zeer gevaarlijke standup vechter. De Ghanese Amerikaan maakte in November 2016 op short notice zijn debuut tegen de Ier Charlie Ward. Alhassan deed zijn naam eer aan en finishte ook zijn UFC debuut in de eerste ronde via KO. Alhassan had slechts 53 seconden nodig. Alhassan kreeg vervolgens in Mei 2017 een behoorlijke stap omhoog in competitie. De sterke Dagestani Omari Akhmedov was zijn tegenstander. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Omari Akhmedov die via Split Decision de Ghanese Amerikaan zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière toebracht. Alhassan keerde vervolgens terug tijdens UFC 218 tegen Sabah Homasi. Alhassan won via TKO in de eerste ronde. Echter was Homasi niet ”out” en leek de stoppage dus te vroeg. Hierdoor plande de UFC een rematch in. Begin 2018 stonden beide mannen wederom tegenover elkaar. Alhassan won wederom, echter was er ditmaal geen twijfel mogelijk. Homasi ging zwaar KO in de eerste ronde. Alhassan pakte voor deze KO de Performance of the Night bonus. Alhassan werd vervolgens gematcht tegen Niko Price tijdens UFC 228. Alhassan wist Price binnen een minuut KO te slaan. Alhassan keerde vervolgens pas in Juli 2020 terug in de Octagon tegen nieuwkomer Mounir Lazzez. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Alhassan via Unanimous Decision. Vier maanden later keerde Alhassan terug in de Octagon tegen Khaos Williams. Alhassan ging zwaar KO vroeg in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Jacob Malkoun (MMA 4-1/UFC 0-1) is een Australische MMA vechter en vaste trainingspartner van voormalig UFC Middleweight kampioen Robert Whittaker. Malkoun maakte in 2017 zijn professionele debuut. Zijn debuut wist hij via Unanimous Decision te winnen van Cam Rowston. Vervolgens wist Malkoun twee partijen voortijdig te finishen, en tekende hij in 2019 bij Eternal MMA. Ook daar wist Malkoun te winnen door Sebastien Temesi via Unanimous Decision te verslaan. In Augustus 2020 tekende Malkoun bij de UFC. Malkoun debuteerde voor de UFC twee maanden later tegen Phil Hawes. Malkoun verloor in de eerste ronde via KO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »