breaking news

Abdul-Kerim Edilov debuteert tegen Bojan Mihajlovic in Rotterdam

June 29th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist werd bekend dat Abdul-Kerim Edilov in Rotterdam zijn UFC debuut zal maken. De Rus zal het tijdens UFC Rotterdam opnemen tegen de Serviër Bojan Mihajlovic. Het Light-Heavyweightgevecht zal plaatsvinden op 2 September 2017 in de Octagon van de Rotterdam Ahoy. Het gevecht zal op de Preliminary Card worden gevochten. 

Abdul-Kerim Edilov (MMA 16-4/UFC 0-0) werd eind 2015 door de UFC gecontracteerd. Hij zou zijn debuut maken begin 2016 tegen Francimar Barroso. Echter werd de Rus door USADA van het evenement afgehaald nadat het verboden middel Meldonium in zijn bloed werd gevonden. Edilov accepteerde de schorsing van 15 maanden. Nu mag Edilov dus weer vechten en zal hij zijn UFC debuut maken in Rotterdam tegen Bojan Mihajlovic. Edilov is een allround vechter die zowel staand als op de grond goed uit de voeten kan. Edilov heeft buiten de UFC onder meer overwinningen staan tegen Gadzhimurad Antigulov en Fernando Almeida. Edilov is een zeer bekende in de Russische MMA scene en vooral in het Tsjetsjeense gedeelte daarvan. Edilov is zeer goed bevriend met de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov en vocht ook meerdere malen tijdens zijn evenementen.

Bojan Mihajlovic (MMA 10-4/UFC 0-2) maakte in de zomer van 2016 zijn debuut in de UFC tegen Francis Ngannou. Een mismatch bleek al snel. Ngannou maakte korte metten met de Serviër en won via TKO in de eerste ronde. Mihajlovic die al bijna 8 jaar niet had verloren in MMA moest dus meteen in zijn UFC debuut een verlies slikken. Mihajlovic is in principe een Light-Heavyweight. Daarom zou hij in zijn tweede gevecht voor de organisatie begin dit jaar naar die klasse gaan. Hier nam hij het op tegen de Deen Joachim Christensen. Echter bleef het resultaat hetzelfde. Ditmaal werd van Christensen via TKO verloren. In Rotterdam zal Mihajlovic moeten winnen om zijn UFC verblijf voorlopig veilig te stellen.

Comments are closed.

Translate »