breaking news

Association of Boxing Commissions heeft verandering van een aantal regels goedgekeurd.

August 3rd, 2016 | by Redactie

De Association of Boxing Commissions (ABC) heeft gisteren een stemming gehouden over het implementeren van nieuwe regels. De stemming werd met een overgrote meerderheid gewonnen door de staten die voor waren (42 tegen 1).

Het belangrijkste dat gaat veranderen is omtrent de score van de jury. Op dit moment is het volledig aan het jurylid zelf of er een 10-8 score uit moet komen of niet. De verandering zorgt er voor dat een jurylid meer op kenmerken moet letten als dominantie, de tijd van domineren en de impact (schade) van stoten of trappen. Wanneer er tweemaal sprake is van een van deze kenmerken in een ronde zou het jurylid moeten overwegen om een 10-8 te geven. Bij driemaal zou het jurylid altijd een 10-8 moeten geven. Uiteindelijk zal deze verandering van regels ervoor moeten zorgen dat er vaker een 10-8 wordt uitgedeeld en de scores verder uiteen kunnen lopen.

Een aantal andere veranderingen zijn:

* Wanneer een vechter met open hand zijn tegenstander benaderd met zijn vingers richting het gezicht van zijn tegenstander zal worden bestraft met een fout.
* Dames mogen geen loszittende tanktops meer dragen tijdens het gevecht.
* Hieltrap naar de nieren zijn toegestaan, evenals het grijpen van het sleutelbeen.

Organisaties zouden de regels direct mogen implementeren maar voor sommige staten moet het officieel nog door de wetgevers worden goedgekeurd. Wat vind jij van deze veranderingen?

Tweet 20

Leave a Reply