breaking news

5 redenen waarom Alistair Overeem wint van Fabricio Werdum

May 4th, 2017 | by Stefan Van Erp

Het gevecht tussen Alistair Overeen en Fabricio Werdum is inmiddels aangekondigd voor UFC 213 op 8 juli in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Beide heren stonden tweemaal eerder tegenover elkaar. Beide heren wonnen 1 keer. Hier vind je 5 redenen waarom Overeem de rubbermatch naar zijn hand gaat zetten.

Ervaring
Ondanks dat Werdum 3 jaar ouder is dan Overeem heeft hij veel minder wedstrijden op zijn naam staan. Zo heeft Overeem inmiddels 58 professionele partijen gevochten. Werdum zit op “slechts” 28 partijen. Voor zijn actieve MMA carriere was Werdum actief in BJJ. Daarin heeft hij inmiddels een tweede dan zwarte band.

Twee keer de sterkste
Overeem en Werdum vochten voor het eerst tegen elkaar in 2006 voor Pride. Overeem domineerde de eerste ronde en ook de tweede ronde begon hij sterk. Echter wist Werdum hem te vangen in een Kimura waardoor Overeem af moest tikken. Tot die Submission stond Overeem er goed voor. De tweede keer was in 2011. Overeem had duidelijk geleerd van zijn vergissing en domineerde de hele partij waarna hij uiteindelijk won via een Unanimous Decision

Ritme
Werdum kampt de laatste jaren met blessures. Dit zorgde er voor dat hij in de afgelopen 2 jaar slechts 3 keer in actie kwam. Wanneer Werdum in juli de Octagon betreed heeft hij bijna een jaar niet gevochten. Overeem zit in een beter ritme qua gevechten. Zo stond hij de in 2 jaar tijd 5 maal in de Octagon waarvan hij er 4 winnend wist af te sluiten. Overeem zit in een regelmatig ritme qua vechten en dit zal hem ook helpen in het gevecht met Werdum

Veelzijdigheid
Alistair Overeem staat bekend om zijn veelzijdigheid in de Octagon. Staand is hij een van de beste in de divisie. Als voormalig K-1 World Grand Prix kampioen heeft Overeem zich gemeten met de beste kickboksers in de wereld. Ook op de grond kan Overeem uitstekend uit de voeten. Zo wist Overeem van zijn 42 overwinningen er 19 via Submission en 19 via KO/TKO te winnen. Werdum is vooral een Submission specialist. 10 van zijn overwinningen eindigde Werdum met een Submission. 6 maal wist hij de partij te eindigen via KO/TKO. Wanneer Overeem het staand weet te houden met Werdum zal hij domineren. Wanneer het gevecht naar de grond gaat heeft Overeem genoeg middelen om zich daar onderuit te vechten.

Fight IQ
De Alistair Overeem van nu vecht anders dan de Overeem van 5 jaar geleden. Voorheen klapte Overeem er regelmatig vol in waarin hij in zijn aanvalsdrift zijn dekking liet zakken en zodoende tegen een harde stoot of trap aanliep. De Overeem van nu leest de partij veel beter en consolideert waar nodig is om vervolgens op het juiste moment toe te slaan. Voor sommigen zal het minder mooi zijn om naar te kijken maar uiteindelijk levert het wel het gewenste resultaat op; de overwinning.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »