breaking news

26ste UFC partij voor TUF 3 runner-up Ed Herman op 26 juni tegen Danilo Marques

March 12th, 2021 | by Marcel Dorff
26ste UFC partij voor TUF 3 runner-up Ed Herman op 26 juni tegen Danilo Marques
UFC
0

Ed Herman gaat op 26 juni voor de 26ste keer de Octagon in. De MMA veteraan gaat het op die dag opnemen tegen de Braziliaan Danilo Marques in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Beide mannen wonnen hun laatste partij tegen Mike Rodriguez. Combate maakte het gevecht bekend.

Ed Herman (MMA 26-14-0-1/UFC 13-11-0-1) is een 38-jarige Amerikaan die inmiddels bijna 15 jaar vecht op professioneel niveau. In 2003 haalde Herman de finale van The Ultimate Fighter en vocht daarin tegen Kendall Grove. In een 3 ronden durende oorlog trok Herman aan het kortste eind maar ging wel naar huis met de Fight of the Night bonus en alsnog het ”six figure contract” omdat Dana White beide mannen wilde belonen. Op dit moment zit Herman in een wisselvallige fase in zijn carrière. Van de laatste 7 partijen verloor hij er 4. Echter wist hij wel te winnen van Tim Boetsch via een TKO in Januari 2016. Zijn voorlaatste partij was tegen Nikita Krylov. Herman ging KO via een verwoestende headkick van Krylov. Herman stond vervolgens tegen de Rus Gadzhimurad Antigulov, maar raakte geblesseerd en moest afhaken. Vervolgens maakte Herman zijn opwachting tijdens de TUF 25 Finale in Juli 2017 tegen CB Dollaway. Via Unanimous Decision werd verloren. Herman keerde vervolgens pas terug in Oktober 2018. Tijdens UFC Moncton werd in een close gevecht verloren van Gian Villante via Split Decision. Herman wist echter te imponeren vijf maanden later tijdens UFC Rochester. Herman versloeg Patrick Cummins via TKO in de eerste ronde. Vervolgens zou hij het in November 2019 tijdens UFC Moskou opnemen tegen Gadzhimurad Antigulov. Echter trok de Dagestani zich terug en werd vervangen door Khadis Ibragimov. Herman vocht wederom sterk en versloeg Ibragimov via Unanimous Decision. Herman zou vervolgens tijdens UFC Oklahoma City vechten tegen Da Un Jung. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij zou opnieuw geboekt worden voor Augustus 2020. Helaas kon Jung wederom niet vechten nadat de COVID-19 restricties in Zuid-Korea werden aangescherpt. Hierdoor zou Herman het opnemen tegen Gerald Meerschaert. Echter werd de partij op de avond van het evenement afgelast nadat Meerschaert positief testte voor COVID-19. De UFC boekte de partij opnieuw in een maand later. Ditmaal zou Meerschaert ook niet kunnen vechten, en werd ook vervanger John Allan van de partij gehaald. Uiteindelijk werd in Mike Rodriguez een nieuwe tegenstander gevonden. Herman won de partij via Kimura Submission in de derde ronde. Het gevecht staat te boek als zeer controversieel omdat Rodriguez in de tweede ronde werd bestraft voor een illegale techniek. Deze techniek bleek echter geheel legaal waardoor Herman wegkwam en later alsnog dus de partij won.

Embed from Getty Images

Danilo Marques (MMA 11-2/UFC 2-0) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn debuut maakte in 2014. Na een 7-1 record te hebben opgebouwd in het Braziliaanse MMA circuit tekende de Braziliaan in 2017 bij de LFA organisatie. Marques zou slechts een keer vechten voor de LFA en die wedstrijd werd verloren via Split Decision van Myron Dennis. Vervolgens wist Marques twee overwinningen te pakken bij de Gladiator FC organisatie en pakte hij tijdens zijn tweede overwinning ook gelijk de titel. Marques tekende vervolgens in September 2020 bij de UFC. In dezelfde maand maakte Marques eveneens zijn debuut tegen Khadis Ibragimov. Marques won de partij via Unanimous Decision. Vijf maanden later wist Marques daar een tweede overwinning aan toe te voegen. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde werd Mike Rodriguez verslagen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »