breaking news

Artem Lobov vs Andre Fili toegevoegd aan UFC Gdansk

August 18th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Artem Lobov vs Andre Fili toegevoegd aan UFC Gdansk
UFC
0

Artem Lobov zal op 21 oktober 2017 zijn opwachting gaan maken tijdens UFC Fight Night 118 in Gdansk, Polen. Hij neemt het in de Featherweight divisie op tegen de Amerikaanse Andre Fili. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Ergo Arena. Het gevecht zal plaatsvinden op de main card.

Artem Lobov (MMA 13-12-1-1/UFC 2-2-0-0) kwam via het 22ste seizoen van TUF de UFC binnen. Lobov verloor zijn eliminatie gevecht tegen Mehdi Baghdad, maar mocht alsnog terug komen om deel te nemen aan het toernooi. Lobov reikte tot de finale maar verloor van submission wizard Ryan Hall na drie rondes. Lobov verloor vervolgens ook van Alex White, en leek op de schopstoel te zitten. Tijdens zijn voorlaatste gevecht voor de UFC stelde Lobov een langer verblijf veilig door via Unanimous Decision Chris Avila te verslaan. Lobov werd vervolgens gekoppeld aan de Japanner Teruto Ishihara in Belfast. Lobov was duidelijk de meer actiever vechter in alle drie de rondes, maar ging knockdown in de derde ronde. Ondanks de knockdown won Lobov terecht via Unanimous Decision. Lobov maakte zijn laatste opmars tegen de sterke Cub Swanson. Na een schitterende partij slaagde Lobov er niet in om de jury te overtuigen de sterkste te zijn.

Andre Fili (MMA 16-4/UFC 4-3) is een Hawaiïaanse MMA vechter en een groot talent uit de Team Alpha Male stal van UFC Hall of Famer Urijah Faber. Fili kwam in 2013 de UFC binnen met een record van 12-1. Fili maakte op short notice zijn debuut tegen Jeremy Larsen. Fili wist het gevecht via TKO vroeg in de tweede ronde in zijn voordeel te beslissen. Zes maanden later keerde Fili terug in de Octagon om het op te nemen tegen een andere Hawaiïaan, namelijk Max Holloway. Holloway, inmiddels de UFC Featherweight Kampioen, maar wie had daar op dat moment weet van bleek te sterk voor Fili en besliste het gevecht via Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Fili herstelde echter in zijn volgende gevecht eind 2014. In ”hostile territory” werd via Unanimous Decision gewonnen van de Braziliaan Felipe Arantes. Fili leek ”back in business”, maar zou vijf maanden later opnieuw tegen een domper aanlopen. TUF Brazil 1 runner-up Godofredo Pepey wist via een spectaculaire Flying Triangle Choke Submission Fili al in de eerste ronde tot aftikken te dwingen. Eind 2015 keerde Fili terug in Mexico City om het op te nemen tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Via een schitterende Headkick wist Fili via KO te winnen en de Performance of the Night bonus binnen te slepen. Maar opnieuw wist Fili geen tweede gevecht opeenvolgend binnen de organisatie te winnen. Fili werd gematcht tegen een van de grootste talenten uit Mexico, namelijk Yair Rodriguez. Rodriguez wist Fili in een zeer attractief gevecht in de tweede ronde via een spectaculaire Switchkick KO te finishen. Vervolgens kruisten Fili en Hacran Dias elkaars paden. Fili zette een zeer sterke performance neer tegen de Braziliaan, en won via Unanimous Decision. Fili wist echter niet te winnen van Calvin Kattar hij verloor hier tijdens UFC 214 met een unanieme beslissing. Hij hoopt in Polen zijn winning streak weer op te bouwen.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »