breaking news

#1 Contendergevecht tussen Valentina Shevchenko & Julianna Peña in Denver

December 6th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist het Main Event voor UFC on FOX 23 in Denver, Colorado bekend gemaakt. De Peruviaans-Kirgizische Valentina Shevchenko neemt het op tegen de Venezolaans-Amerikaanse Julianna Peña. De winnaar van dit gevecht zal het waarschijnlijk opnemen tegen de winnaar van het gevecht tussen Amanda Nunes en Ronda Rousey. Het Bantamweightgevecht tussen Shevchenko en Peña zal plaatsvinden op 28 Januari 2017 in het Pepsi Center.

Valentina Shevchenko (MMA 13-2/UFC 2-1) vecht inmiddels bijna een jaar voor de UFC, en heeft in dat jaar al een aantal memorabele wedstrijden gevochten. Shevchenko kwam vorig jaar December de UFC binnen als late replacement voor Germaine de Randamie tegen Sarah Kaufman. Shevchenko greep meteen haar kans en won het gevecht van de hooggerankte Kaufman via Split Decision. Vervolgens werd ze in Maart van dit jaar gematcht tegen de inmiddels Women’s Bantamweight Kampioene Amanda Nunes. Nunes was beter in de eerste twee rondes, maar Shevchenko pakte de laatste ronde. Dit was te weinig, sowieso gezien het feit dat Nunes de tweede ronde op sommige scorecards met 10-8 won. Nunes mocht voor de titel vechten tegen Miesha Tate, en zou de titel pakken. Shevchenko mocht het opnemen tijdens het Main Event van UFC on FOX 20 tegen Holly Holm, de vrouw die even daarvoor haar titel verloor aan Miesha Tate. Shevchenko wist als underdog vriend en vijand te verrassen door Holm te verslaan via Unanimous Decision. Hierdoor heeft Shevchenko zichzelf opgewerkt naar de 2de plaats in de huidige ranking, en lijkt bij een overwinning een titelgevecht gegarandeerd.

Julianna Peña (MMA 8-2/UFC 4-0) kwam via TUF 18 de UFC binnen. Peña behaalde de finale van TUF 18 waar ze won via TKO tegen Jessica Rakoczy. Na blessureleed van bijna twee jaar waar Peña zowat alles afscheurde in haar knie wat ze kon afscheuren, herstelde ze en keerde ze terug met een overwinning tegen Milana Dudieva in April 2015. In datzelfde jaar wist Peña ook te winnen van Jessica Eye via Unanimous Decision. In 2016 werd Peña gematcht tegen de hooggerankte Cat Zingano. Peña bleef vrij eenvoudig op de been tegen Zingano en won uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision. De UFC wilde in eerste instantie het gevecht tussen Shevchenko en Peña inplannen voor UFC 205 in New York. Echter was Peña het er niet mee eens en wilde een titelgevecht tegen Amanda Nunes. Nu de UFC voor Ronda Rousey koos heeft Peña het gevecht met Shevchenko alsnog geaccepteerd. Peña weet dat bij een overwinning de weg naar een titelgevecht voor haar open ligt.

pixlr_20161206212421294

Leave a Reply

Translate »