breaking news

Short notice UFC debuut voor Mike Davis tegen Gilbert Burns tijdens UFC Fort Lauderdale

April 18th, 2019 | by Marcel Dorff
Short notice UFC debuut voor Mike Davis tegen Gilbert Burns tijdens UFC Fort Lauderdale
UFC
0

Eric Wisely is geblesseerd geraakt en zal niet langer meer zijn opwachting maken op 27 April aanstaande tijdens UFC on ESPN 3 tegen Gilbert Burns. De UFC heeft Mike Davis gecontracteerd en bereid gevonden om het op short notice in de Lightweight divisie op te nemen tegen Burns in Fort Lauderdale, Florida. Dit wist The Body Lock MMA bekend te maken. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het BB&T Center op de Preliminary Card.

Gilbert Burns wordt door zijn eigen team (Hard Knocks 365) gezien als het grootste BJJ talent dat er rondloopt. Burns kwam met een 8-0 record in 2014 de UFC binnen. De Braziliaan wist zijn debuut voor de organisatie in winst om te zetten via Unanimous Decision tegen Andreas Stahl. Na overwinningen beiden via Armbar Submission tegen Christos Giagos en Alex Oliveira (beiden leverden de Performance of the Night bonus op) stond Burns tegen de sterke Dagestani Rashid Magomedov. Magomedov kende in Brazilië weinig problemen met Burns, en won alle drie de rondes waardoor hij Burns via Unanimous Decision zijn eerste nederlaag van zijn Pro-MMA carrière wist toe te brengen. In Juli 2016 tijdens International Fight Week revancheerde Burns zich voor zijn nederlaag. De Pool Lukasz Sajewski werd in de eerste ronde (opnieuw) via Armbar Submission gefinisht. In September 2016 stond Burns tegenover landgenoot Michel Prazeres. Prazeres domineerde volgens velen verrassend de partij, en bracht Burns nederlaag nummer twee toe. Burns zou vervolgens begin 2017 terugkeren in de Octagon tegen Paul Felder, echter gooide een blessure roet in het eten. Vervolgens maakte Burns wel zijn opwachting tijdens UFC Pittsburgh tegen de Canadees Jason Saggo. Burns won via een indrukwekkende KO aan het einde van de tweede ronde. Burns zou vervolgens vechten tegen Olivier Aubin-Mercier tijdens UFC on FOX 28 in Orlando, Florida maar werd omwille van gezondheidsredenen van de card gehaald. Burns zou het vervolgens tijdens UFC Glendale in April 2018 gaan opnemen tegen Lando Vannata, echter werd de partij uiteindelijk niet gerealiseerd en werd nieuwkomer Dan Moret als vervanger gematcht. Burns won het gevecht via KO in de tweede ronde. Burns kon zijn goede streak in Juli 2018 geen vervolg geven. Tijdens UFC 226 werd verloren van de Nieuw-Zeelander Daniel Hooker via KO in de eerste ronde. De UFC deed vervolgens wederom een poging om Burns te koppelen aan Olivier Aubin-Mercier. Dit gevecht zou plaatsvinden in December 2018 in Toronto. Burns vocht erg sterk en nam een overtuigende Unanimous Decision mee naar huis. Burns zou vervolgens terugkeren in de Octagon tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 tegen Eric Wisely. Wisely raakte echter geblesseerd waarna UFC debutant Mike Davis de nieuwe tegenstander zou worden.

Mike Davis (MMA 7-1/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière van vier jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Davis won zijn eerste twee gevechten voor de House of Fame organisatie waarna hij tekende bij de Island Fights promotie. Daar wist hij in een half jaar tijd drie gevechten te winnen allemaal voortijdig beslist. Dit trok de aandacht van de UFC. Davis mocht proberen een contract te verdienen tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. In Juli 2018 werd in een zeer goed gevecht echter wel verloren van Sodiq Yusuff via Unanimous Decision. Hierdoor kreeg Davis geen contract en keerde hij terug bij Island Fights. Daar kreeg hij de kans om voor de titel te vechten tegen Elvin Leon Brito. Davis won de titel via TKO in de derde ronde. Vervolgens vocht Davis nog een los gevecht voor de organisatie. Dit gevecht werd gewonnen via Kimura Submission tegen Carlos Guerra. Davis maakt nu op short notice zijn UFC debuut. Echter wel in de Lightweight divisie.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »