breaking news

Rizin FF 5 aangekondigd voor 16 april aanstaande

March 3rd, 2017 | by Stefan Van Erp

Rizin FF heeft afgelopen nacht aangekondigd dat Rizin FF 5 gepland staat voor 16 april aanstaande. Tijdens dit evenement zullen Kyoji Horiguchi en Satoshi Ishii hun debuut voor Rizin FF gaan maken. Tevens is er een Women’s Atomweight tournament gepland om uit te gaan maken wie de nieuwe kampioen wordt in deze gewichtsklasse.

Horiguchi en Ishii komen van respectievelijk de UFC en Bellator. Horiguchi, die het op gaat nemen tegen Yuki Motoya, was bezig aan een indrukwekkende reeks in de UFC. Zo won hij 7 van zijn 8 partijen voor de organisatie en verloor alleen tegen de ongeslagen kampioen Demetrious Johnson via een Armbar. Ishii zit in een mindere fase in zijn carrière. Hij verloor zijn laatste drie partijen en is naarstig op zoek naar een overwinning. Zo verloor hij een controversiele Split Decision van Quinton ”Rampage” Jackson en moest hij zijn meerdere erkennen in Muhammed “King Mo” Lawal via een Unanimous Decision. Ishii krijgt nu de kans dit recht te zetten tegen voormalig UFC vechter Heath Herring.

Tijdens Rizin FF 5 zal er ook gestreden gaan worden om de Women’s Atomweight titel. Acht dames gaan strijden om deze titel. Inmiddels zijn er vijf namen bekend gemaakt die deel gaan nemen aan het toernooi. Dit zijn Rena Kubota, Saori Ishioka, Bestare Kicaj, Kanna Asakura en Aleksandra Toncheva.

Check hier de kaart zoals die tot nu toe bekend is: