breaking news

RIZIN FF voegt Flyweight gevecht toe aan RIZIN FF 5 : Sakura

March 14th, 2017 | by Marcel Dorff
RIZIN FF voegt Flyweight gevecht toe aan RIZIN FF 5 : Sakura
Rizin FF
0

Zoals bekend zal RIZIN FF op 16 April in de Yokohama Arena in Japan haar 5de evenement houden. Een paar weken terug kondigde RIZIN FF het evenement van 16 April officieel aan. Destijds waren er nog een aantal gevechten niet bekend. Inmiddels zijn er weer twee gevechten toegevoegd aan de card.

Bekijk hieronder meer informatie over de twee gevechten.

Kizaemon Saiga vs. Seiichiro Ito

Afgelopen nacht maakte RIZIN FF bekend dat Kizaemon Saiga (MMA 3-2/RIZIN 1-2) het zal opnemen tegen Seiichiro Ito (MMA 11-1-2/RIZIN 0-0-0). Saiga wordt bij RIZIN gezien als een jongen voor de toekomst. Zo won Saiga zijn eerste twee Pro-MMA gevechten voor de Pancrase organisatie via Unanimous Decision en KO. Dit wekte interesse van de RIZIN FF organisatie die Saiga contracteerde. Maar bij RIZIN FF gaat het Saiga nog niet voor de wind. Zo werd verloren tijdens zijn debuut voor de organisatie in 2016 van MMA veteraan Hideo Tokoro via Armlock Submission in de eerste ronde. En werd vervolgens ook verloren van MMA debutant Erson Yamamoto. In December 2016 pakte Saiga zijn eerste overwinning binnen de organisatie, via TKO werd de Zuid-Afrikaan Dillin West verslagen.

Echter staat er nu een zeer sterke tegenstander tegenover Saiga. Seiichiro Ito wordt gezien als een van de beste Flyweights van Japan. De Japanner uit Yokohama is pas 23 jaar maar heeft al een aardige lijst aan partijen op zijn naam staan. Ito is een van de grote sterren en de huidige Flyweight Kampioen van de ZST organisatie in Japan. In die organisatie heeft hij een record van 9-1-2 en heeft hij inmiddels al tweemaal zijn titel verdedigd. Ito is een echte finisher, zo finishte hij negen van zijn elf overwinningen. Bij voorkeur via een Submission.

Rena Kubota vs. Dora Perjes

Het gevecht tussen Rena Kubota (MMA 3-0/RIZIN 3-0) en Dora Perjes (MMA 7-1/RIZIN 0-0) werd een aantal dagen geleden al bekend gemaakt. Kubota beter bekend als ”Rena” of ”Reina” wordt door RIZIN FF gezien als een van de meest veel belovende vechtsters in de organisatie. Beide dames vechten op Atomweight (105lbs). RIZIN FF gebruikt het evenement ook voor de Kwartfinales van het Atomweight toernooi. De winnaar mag zich de RIZIN FF Women’s Atomweight Kampioen noemen. De Halve Finale en Finale zullen waarschijnlijk plaatsvinden tijdens het RIZIN FF 6 evenement in Juli 2017. MMA media hadden het over ”Rena-weight” aangezien het toernooi in het leven is geroepen om vooral de Japanse Rena Kubota een podium te geven. De van oorsprong Japanse kick-en shootboxing vechtster maakte in 2015 de overstap naar het MMA. Tot noch toe heeft Rena laten zien behoorlijk haar mannetje te staan. Met drie overwinningen in drie partijen is de Japanse nog altijd ongeslagen. De Japanse heeft twee Submission overwinningen en een (T)KO overwinning op haar naam staan, waardoor haar finishratio nog steeds 100% is.

Dora Perjes is een Hongaarse die normaal gesproken op Strawweight vecht. Perjes is een Hongaars Kampioene en een echte Submission specialiste. Zo heeft ze al haar zeven overwinningen via een Submission beëindigd, waarvan zes in de eerste ronde. Alleen haar laatste gevecht in Maart 2015 ging verloren in Brazilië tegen Vuokko Katainen via Unanimous Decision. Perjes zou afgelopen Februari tijdens EuroFC 02 haar opwachting maken, maar dit evenement werd in zijn geheel gecanceld. Perjes heeft een sterk resumé de vraag is alleen of een afwezigheid van ruim twee jaar haar wel of geen goed heeft gedaan.

Bekijk hieronder de gevechten die tot nu toe bekend zijn voor RIZIN FF 5.

16 april 2017 | Yokohama Arena | Yokohama, Japan.

Rizin FF 5: Sakura

EVENT FIGHTS WOMEN’S ATOMWEIGHT TOURNAMENT FIGHTS 
Kyoji Horiguchi vs. Yuki Motoya Rena Kubota vs. Dora Perjes
Tatsuya Kawajiri vs. Anthony Birchak Saori Ishioka vs. Bestare Kicaj
Satoshi Ishii vs. Heath Herring Kanna Asakura vs. Aleksandra Toncheva
Yusuke Yachi vs. Daron Cruickshank TBA vs. TBA
”King” Reina Miura vs. Jazzy ”Alpha Female” Gabert
Tenshin Nasukawa vs. Francesco Gigliotti
Kizaemon Saiga vs. Seiichiro Ito
Satoru Kitaoka vs. TBA
Hideo Tokoro vs. TBA
Asen Yamamoto vs. TBA

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor al het MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.