breaking news

Poging 2 : Gilbert Burns vs. Olivier Aubin-Mercier tijdens UFC 231 in Toronto

August 23rd, 2018 | by Redactie
Poging 2 : Gilbert Burns vs. Olivier Aubin-Mercier tijdens UFC 231 in Toronto
UFC
0

Gilbert Burns en Olivier Aubin-Mercier zouden in Februari van dit jaar al tegenover elkaar staan in de Octagon. Destijds kwam Burns te zwaar aan en werd het gevecht gecanceld. MMA Brasil (via Tarso Doria) heeft bekend gemaakt dat het gevecht opnieuw is ingepland en wel voor UFC 231 in Toronto, Ontario, Canada op 8 December 2018. Beide vechters treffen elkaar die avond in de ScotiaBank Arena. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Gilbert Burns (MMA 14-3/UFC 6-3) wordt door zijn eigen team (Hard Knocks 365) gezien als het grootste BJJ talent dat er rondloopt. Burns kwam met een 8-0 record in 2014 de UFC binnen. De Braziliaan wist zijn debuut voor de organisatie in winst om te zetten via Unanimous Decision tegen Andreas Stahl. Na overwinningen beiden via Armbar Submission tegen Christos Giagos en Alex Oliveira (beiden leverden de Performance of the Night bonus op) stond Burns tegen de sterke Dagestani Rashid Magomedov. Magomedov kende in Brazilië weinig problemen met Burns, en won alle drie de rondes waardoor hij Burns via Unanimous Decision zijn eerste nederlaag van zijn Pro-MMA carrière wist toe te brengen. In Juli 2016 tijdens International Fight Week revancheerde Burns zich voor zijn nederlaag. De Pool Lukasz Sajewski werd in de eerste ronde (opnieuw) via Armbar Submission gefinisht. In September 2016 stond Burns tegenover landgenoot Michel Prazeres. Prazeres domineerde volgens velen verrassend de partij, en bracht Burns nederlaag nummer twee toe. Burns zou vervolgens begin 2017 terugkeren in de Octagon tegen Paul Felder, echter gooide een blessure roet in het eten. Vervolgens maakte Burns wel zijn opwachting tijdens UFC Pittsburgh tegen de Canadees Jason Saggo. Burns won via een indrukwekkende KO aan het einde van de tweede ronde. Burns zou vervolgens vechten tegen Olivier Aubin-Mercier tijdens UFC on FOX 28 in Orlando, Florida maar werd omwille van gezondheidsredenen van de card gehaald. Burns zou het vervolgens tijdens UFC Glendale in April 2018 gaan opnemen tegen Lando Vannata, echter werd de partij uiteindelijk niet gerealiseerd en werd nieuwkomer Dan Moret als vervanger gematcht. Burns won het gevecht via KO in de tweede ronde. Burns kon zijn goede streak in Juli 2018 geen vervolg geven. Tijdens UFC 226 werd verloren van de Nieuw-Zeelander Daniel Hooker via KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Olivier Aubin-Mercier (MMA 11-3/UFC 7-3) deed in 2014 mee aan TUF Nations. De Canadees kwam tot de finale, waar hij in een controversiële Split Decision zijn meerdere moest erkennen in landgenoot Chad Laprise. Echter herpakte Aubin-Mercier zich direct in zijn daarop volgende gevecht tegen Jake Lindsey. Via een Inverted Triangle Kimura Submission versloeg de jonge Canadees zijn tegenstander in de tweede ronde. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Nadat Aubin-Mercier in 2015 ook David Michaud en Tony Sims wist te verslaan mocht hij in 2016 voor het eerst in de VS zijn opwachting voor de UFC maken. In Newark, New Jersey stond de Braziliaanse Submission specialist Carlos Diego Ferreira tegenover hem. Aubin-Mercier, zelf een zeer vaardige grondvechter, moest het afleggen tegen de Braziliaan die via een duidelijke Unanimous Decision er met de winst vandoor ging. Sindsdien lijkt Aubin-Mercier steeds meer een completere vechter te worden. Iets wat te zien was in zijn laatste twee partijen. Aubin-Mercier liet voor het eerst zien ook over een sterke standup game te beslissen. Echter besliste hij zijn laatste twee gevechten uiteindelijk wel op de grond. Zowel Thibault Gouti als Drew Dober werden via Rear Naked Choke Submission aan de kant gezet. Aubin-Mercier zou vervolgens in Juni 2017 vechten tegen Leonardo Santos in Brazilië. Echter raakten beide mannen geblesseerd waardoor het gevecht zou komen te vervallen. Aubin-Mercier keerde vervolgens in September 2017 terug tegen Tony Martin tijdens UFC Pittsburgh. In een zéér gelijkwaardig gevecht won Aubin-Mercier een controversiële Split Decision. Aubin-Mercier werd vervolgens gematcht tegen Gilbert Burns, echter ging dat gevecht niet door omdat Burns veel te zwaar arriveerde tijdens Fight Week. Aubin-Mercier pakte vervolgens een short notice partij tegen Evan Dunham tijdens UFC 223 in April 2018. Aubin-Mercier imponeerde via TKO vroeg in de eerste ronde, en pakte ook nog eens de Performance of the Night bonus. Echter kon hij in Juli 2018 geen goed vervolg geven aan zijn overwinning in April. Alexander Hernandez was via Unanimous Decision in Calgary te sterk.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »