breaking news

Iuri Alcantara gaat strijd aan met Cory Sandhagen tijdens UFC Lincoln

June 30th, 2018 | by Marcel Dorff
Iuri Alcantara gaat strijd aan met Cory Sandhagen tijdens UFC Lincoln
UFC
0

Iuri Alcantara zal op 25 Augustus 2018 terugkeren in de Octagon. De Braziliaan zal het tijdens UFC Fight Night 135 in Lincoln, Nebraska opnemen tegen Cory Sandhagen. Dit wist Adriano Albuquerque via Combate bekend te maken. Beide vechters treffen elkaar in de Bantamweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de Pinnacle Bank Arena.

Iuri Alcantara (MMA 36-9-0-1/UFC 10-6-0-1) kwam door de fusie van de WEC met de UFC in 2011 de organisatie binnen. Alcantara wist zijn eerste twee gevechten tegen Michihiro Omigawa en Felipe Arantes te winnen, maar beet zich stuk op landgenoot Hacran Dias. Hierna volgde een No Contest tegen Pedro Nobre en een KO overwinning tegen Iliarde Santos. Dit leverde Alcantara een gevecht op tegen topcontender Urijah Faber. Alcantara domineerde onverwacht de eerste ronde, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen Faber en delfde het onderspit via Unanimous Decision. Vervolgens bleef Alcantara in 2014 in drie gevechten ongeslagen. Onder andere Wilson Reis en Russell Doane werden verslagen. Begin 2015 verloor Alcantara als grootste favoriet op de card tegen Frankie Saenz via Unanimous Decision. Alcantara herstelde datzelfde jaar door Leandro Issa te verslaan via Unanimous Decision, maar begon het nieuwe jaar (2016) opnieuw matig door ditmaal te verliezen van Jimmie Rivera via Unanimous Decision. Dit leverde de Braziliaan wel de Fight of the Night bonus op. Tijdens zijn gevecht in Londen in Oktober 2016 nam hij het op tegen thuisfavoriet Brad Pickett. Iuri Alcantara leek herboren en zette via Triangle Choke Submission in de eerste ronde waarschijnlijk zijn beste performance in zijn UFC carrière neer. Ditmaal door de UFC beloond met de Performance of the Night bonus. Diezelfde Performance of the Night bonus won Alcantara ook tijdens zijn voorlaatste gevecht voor de UFC. In een van de beste comebacks tot nu toe in 2017 wist Alcantara na 7 minuten volledig gedomineerd te zijn door de ongeslagen Luke Sanders toch nog een konijn uit de hoed te toveren. Alcantara wist een Kneebar Submission aan te zetten bij Sanders die daarop aftikte. Een overwinning die Alcantara terug bracht in de Top 15 van de divisie. Echter ging het vervolgens in Juni 2017 voor eigen publiek wel mis voor de Braziliaan. Late replacement en UFC debutant Brian Kelleher verraste Alcantara vroeg in de eerste ronde met een Guillotine Choke Submission. Dit was het gevolg van een zeer zwakke takedown van de Braziliaan. Alcantara viel hierdoor voor het eerst sinds jaren buiten de Top 15. In December 2017 vervolgde Alcantara zijn carrière tegen de Mexicaan Alejandro Perez. Wederom wist Alcantara niet te overtuigen waardoor hij ditmaal verloor via Unanimous Decision. Alcantara keerde vervolgens terug tijdens UFC Belem in Februari 2018 tegen Joe Soto. Alcantara wist zijn losing streak te doorbreken door Soto via TKO vroeg in de eerste ronde te finishen. Alcantara kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Cory Sandhagen (MMA 8-1/UFC 1-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2015. Sandhagen die voor Elevation Fight Team uitkomt wordt gezien als een groot talent in Amerikaanse MMA scene. Sandhagen begon zijn carrière met vijf overwinningen waaronder twee daarvan bij het hoog aangeschreven RFA. Nadat de RFA samen ging met Legacy Fighting ontstond in 2017 de gloednieuwe LFA. Sandhagen vocht zijn LFA debuut tegen Jamal Emmers maar verloor via Unanimous Decision. Echter wist Sandhagen in zijn daaropvolgende twee gevechten voor de organisatie zich te revancheren. Zo won hij via TKO in de eerste ronde van Toninho Gavinho, en flikte hij datzelfde kunstje opnieuw tegen Jose Aguayo. Sandhagen werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en mocht acht dagen later (Januari 2018) al zijn debuut maken tijdens UFC Charlotte tegen Austin Arnett. Sandhagen vocht sterk en versloeg Arnett via TKO in de tweede ronde. Sandhagen gaat nu een gewichtsklasse omlaag in de Bantamweight divisie.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.