breaking news

Germaine de Randamie niet van plan om te vechten tegen Cyborg

May 27th, 2017 | by Stefan Van Erp

Na het winnen van de UFC Featherweight titel bleef het lange tijd stil rondom kampioene Germaine de Randamie. Waar veel mensen verwachtten dat de Randamie haar titel zou gaan verdedigen tegen Cris Cyborg is nu via haar manager bekend geworden dat de Randamie dat totaal niet van plan is.

Germaine de Randamie vocht tijdens UFC 208 tegen Holly Holm. De Randamie won via een Unanimous Decision. Echter ging het achteraf voornamelijk over de stoten die de Randamie na de bel plaatste. Er werd hier veel over gediscussieerd en ook scheidsrechter Todd Anderson trof blaam voor het niet op tijd instappen nadat de bel was gegaan. Daarna werd het stil rondom de Randamie en ook de UFC leek niet van plan om meerdere dames toe te voegen aan het rooster. Ondertussen werd Cris Cyborg ongeduldig en probeerde op allerlei manieren een gevecht te krijgen. tot nu toe nog zonder succes.

Intussen heeft de manager van de Randamie, Brian Butler het stilzwijgen doorbroken. In gesprek met MMA Fighting heeft hij aangegeven dat de Randamie niet van plan is om te vechten tegen “valsspeler” Cris Cyborg. Hierover zegt hij het volgende:
“Germaine and her team have talked, and the position is that she will not fight Cyborg because Cyborg is a known and proven cheater. Even after so much scrutiny has been put on Cyborg, she still managed to pop for something and will always be a person of suspicion who is trying to beat the system rather than just conforming to the rules. For that reason, Germaine and her team don’t believe that Cyborg should be allowed to compete in the UFC at all. If that is the only fight the UFC wants, then Germaine is willing to wait and see if the UFC will strip her belt before making her next move.”

Cyborg testte in 2011 positief op het gebruik van steroïden. Zij werd hiervoor geschorst voor een jaar en kreeg een geldboete. Hierna testte Cyborg positief in 2016. Echter werd dit teruggedraaid door USADA nadat onderzocht werd dat de verhoogde waarde door een medicijn tot stand was gekomen en niet prestatie bevorderend was.

Wat de UFC gaat doen met de titel van de Randamie is niet duidelijk. Ook is niet bekend of Cyborg nog gaat vechten voor de promotie. Als zij voor oktober geen gevecht heeft gekregen is zij transfervrij en kan ze overstappen naar andere promoties.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!