breaking news

Germaine de Randamie is haar titel waarschijnlijk kwijt

June 17th, 2017 | by Stefan Van Erp

Er komen steeds meer signalen uit de MMA wereld dat Cris Cyborg en huidig Invicta Featherweight kampioene Megan Anderson het tegen elkaar op gaan nemen voor de UFC Featherweight titel tijdens UFC 214. Dit zou betekenen dat Germaine de Randamie haar titel in moet leveren.

Sinds UFC 208 waarin de Randamie Holly Holm versloeg via een Unanimous Decision is het onduidelijk of de Randamie haar titel gaat verdedigen. De Randamie kampt met een handblessure en heeft aangegeven dat zij haar titel niet wil verdedigen tegen Cris Cyborg omdat zij een dopingverleden heeft. Daarnaast gaf de Randamie aan dat zij weer in haar “natuurlijke” gewichtsklasse wil vechten. Dit is de Bantamweight divisie.

De UFC zelf blijft ook lang stil over de invulling van de dames Featherweight divisie. Officieel zijn alleen Holly Holm en de Randamie vertegenwoordigt en heeft Holm inmiddels al op Bantamweight gevochten. De UFC opende de Featherweight om superster Cris Cyborg een podium te geven. Echter gooide USADA in eerste instantie roet in het eten door Cyborg te schorsen. Deze schorsing werd later weer teruggedraaid waardoor Cyborg haar opwachting kan gaan maken.

Omdat de Randamie niet wil vechten zijn de ogen nu gericht op Megan Anderson. Zij is de huidige Invicta Featherweight kampioene en aast al een tijdje op een gevecht met Cyborg. Verwacht wordt dat de UFC binnenkort dit gevecht bekend gaat maken en de Randamie haar titel dus kwijt is.

Houd MMA DNA in de gaten voor updates rond Germaine de Randamie en al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.