breaking news

Gökhan Saki

Naam: Gökhan Saki
Bijnaam: The Rebel
Record: 1 – 2 – 0 (UFC 1 – 1 – 0)
Geboortedatum: 19-10-1983
Geboorteplaats: Schiedam, Nederland
Nationaliteit: Nederlands, Turks
Lengte: 1.83m (6ft 0in)
Gewicht: 93kg (205lb)
Divisie: Light-Heavyweight
Vecht uit: Kars, Turkije
Gym: Allstars Training Center
Actief: 2004, 2017 – heden
Twitter: @gokhantherebel
 

Gökhan Saki maakte in Japan zijn lang verwachte UFC debuut. Saki nam het op tegen de Braziliaan Luis Henrique da Silva. Na een zeer sterk begin van Saki, leek ”Frankenstein” da Silva terug te komen in het gevecht. Echter wist Saki met een perfecte linkse stoot de Braziliaan via KO te finishen vlak voor het einde van de eerste ronde. Daarmee pakte Saki zijn eerste MMA overwinning van zijn carrière. Saki zou vervolgens in December 2017 terugkeren in de Octagon tegen Khalil Rountree Jr. maar moest door een blessure het gevecht annuleren. De Turkse Nederlander is een van de beste kickboksers ter wereld, maar heeft nu dus de overstap naar het MMA gemaakt.

Saki vocht eenmaal eerder een MMA wedstrijd, deze ging dertien jaar geleden verloren via TKO tegen James Zikic. Saki staat al jaren aan de top in het kickboksen. Hij heeft een record van 83-12-0-1 en heeft onder meer overwinningen staan tegen Daniel Ghita, Melvin Manhoef, Tyrone Spong en Ray Sefo. Saki zou vervolgens alsnog vechten tegen Khalil Rountree Jr. tijdens UFC 226 in Las Vegas. Rountree Jr. wist Saki in het begin van de eerste ronde met een kiezelharde stoot knockdown te slaan en volgde met meer stoten. Rountree Jr. won via KO.

Saki zou vervolgens in Maart 2018 terugkeren in de Octagon tegen Saparbeg Safarov in Londen. Echter raakte Saki geblesseerd waarna hij moest afzeggen.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
Loss Khalil Rountree Jr. KO (Punches) 1 (1:36) UFC 226 7 Jul. 2018
Win Luis Henrique da Silva KO (Punch) 1 (4:45) UFC FN 117: Saitama 23 Sep. 2017 UFC Light-Heavyweight Debut

 

Translate »