breaking news

Daniel Cormier

Naam: Daniel Cormier
Bijnaam: DC
Record: 22 – 3 – 0 – 1 (UFC 11 – 3 – 0 – 1)
Geboortedatum: 20-03-1979
Geboorteplaats: Lafayette, Louisiana, USA
Nationaliteit: Amerikaans
Lengte: 1.80m (5ft 11in)
Gewicht: 120kg (265lb)
Divisie: Heavyweight
Vecht uit: San Jose, Californië, USA
Gym: American Kickboxing Academy (AKA)
Actief: 2009 – 2020
Twitter: @DC_MMA
 

Daniel Ryan Cormier was alvorens hij als ongeslagen vechter in 2013 de UFC binnen kwam in alle organisaties waar hij vocht Kampioen. Zo wist Cormier de XMMA, KOTC en het Strikeforce Heavyweight Toernooi te winnen. Cormier kwam het toernooi binnen als reserve gevecht winnaar nadat Alistair Overeem zich had teruggetrokken uit het toernooi. Cormier zou uiteindelijk via Unanimous Decision Josh Barnett verslaan en het toernooi winnen. Cormier maakte in 2013 zijn UFC debuut tegen voormalig Heavyweight Kampioen Frank Mir. Cormier versloeg Mir via Unanimous Decision. Zes maanden later flikte Cormier datzelfde kunstje tegen Roy Nelson. Cormier zat dichtbij de top van de Heavyweight divisie, maar omdat Cormier’s vaste trainingspartner (Cain Velasquez) Kampioen was in de Heavyweight divisie ging Cormier een divisie omlaag. Tijdens zijn Light-Heavyweight debuut finishte Cormier short notice replacement Patrick Cummins via TKO in de eerste ronde. Drie maanden later vocht Cormier tegen MMA Legende Dan Henderson. In een zeer dominante partij van Cormier versloeg hij Dan Henderson via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Henderson tikte niet af dus ging ”out”. In September 2014 zou Cormier het opnemen tegen zijn rivaal en UFC Light-Heavyweight Kampioen Jon Jones, maar een blessure gooide van Jones gooide roet in het eten waarna het gevecht werd verplaatst naar Januari 2015. Via Unanimous Decision bracht Jon Jones zijn rivaal Cormier zijn eerste en voorlopig enige verlies toe in zijn Pro-MMA carrière. Cormier mocht zich vervolgens proberen te revancheren tegen Ryan Bader, maar werd van dat evenement afgehaald nadat bekend werd dat de UFC Jon Jones had gestript van zijn belt in verband met serieuze overtredingen in Jones’ privé sfeer. Cormier mocht voor de vacante belt vechten tegen #1 contender Anthony Johnson. Johnson wist Cormier in de eerste ronde knockdown te slaan, maar Cormier herstelde snel. Uiteindelijk had Cormier een betere conditie dan Johnson en finishte hij zijn opponent via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vijf maanden later werd Cormier als nieuwe Kampioen gekoppeld aan de Zweed Alexander Gustafsson. In een zeer spannend gevecht won Cormier uiteindelijk na vijf rondes via Split Decision. Mede doordat Jon Jones een positieve test afleverde bij USADA en Cormier geblesseerd raakte werden titelgevechten tegen Jon Jones en Anthony Johnson in 2016 geschrapt.

Cormier vocht uiteindelijk wel eenmaal in 2016. Anderson Silva viel in voor Jon Jones een dag voor het UFC 200 evenement. In een ”non-titlefight” was Cormier via Unanimous Decision te sterk voor de voormalig UFC Middleweight Kampioen en MMA Legende. Vervolgens werd het gevecht tegen Anthony Johnson opnieuw ingepland. In April 2017 vochten beide mannen in Buffalo, New York tijdens het Main Event van de avond. Johnson koos voor een verrassende strategie, en probeerde Cormier te verslaan via hét wapen van Cormier ”the wrestling game”. Cormier nam uiteindelijk het gevecht na twee minuten in de tweede ronde volledig over en finishte Johnson opnieuw via Rear Naked Choke Submission, ditmaal in de tweede ronde. Cormier mocht vervolgens gaan proberen zijn enige verliespartij op zijn record te revancheren tegen zijn eeuwige rivaal Jon Jones. Cormier zou echter zwaar KO gaan in de derde ronde en leek hiermee zijn titel te verliezen. Echter kwam een ”in-competition” test van Jon Jones positief terug en werd het gevecht omgezet in een No Contest. Hierdoor bleef Cormier de titelhouder in de Light-Heavyweight divisie. Cormier keerde vervolgens terug in Januari 2018 tegen de Zwitser Volkan Oezdemir. Cormier had geen problemen met de Zwitserse hardhitter en won via TKO (stoten vanuit crucifix positie) in de tweede ronde. Cormier kon vervolgens de eerste persoon worden die zowel de Light-Heavyweight titel als Heavyweight titel in bezit krijgt (tegelijkertijd). Cormier nam het op tegen Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Cormier versloeg Miocic via KO in de eerste ronde en heeft nu zowel de Light-Heavyweight als Heavyweight titel in bezit. Cormier verdedigde in November 2018 zijn Heavyweight titel door Derrick Lewis via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Vervolgens maakte de UFC een Light-Heavyweight titelgevecht bekend tussen Jon Jones en Alexander Gustafsson. Hierdoor zou Cormier gestript worden van de titel. Echter zag Cormier het woord “gestript” op zijn lijst niet zitten. Hierdoor gaf hij een dag voor aanvang van het gevecht de belt vrij. Cormier verdedigde vervolgens in Augustus 2019 zijn Heavyweight titel in een rematch tegen Stipe Miocic. Echter ging Cormier in de vierde ronde tegen het canvas en verloor hij via TKO. De UFC plande vervolgens de derde partij in tussen beide mannen. Bij winst of verlies zou dit Cormier’s laatste partij worden. In een goed gevecht van beide kanten bleef de belt in het bezit van Miocic. Miocic won via Unanimous Decision.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
Loss Stipe Miocic Decision (Unanimous) 5 (5:00) UFC 252 15 Aug. 2020 UFC Heavyweight Titlefight
Loss Stipe Miocic TKO (Punches) 4 (4:09) UFC 241 17 Aug. 2019 UFC Heavyweight Titlefight
Win Derrick Lewis Submission (RNC) 2 (2:14) UFC 230 3 Nov. 2018 UFC Heavyweight Titlefight
Win Stipe Miocic KO (Punches) 1 (4:33) UFC 226 7 Jul. 2018 UFC Heavyweight Titlefight
Win Volkan Oezdemir TKO (Punches) 2 (2:00) UFC 220 20 Jan. 2018 UFC Light-Heavyweight Titlefight
NC Jon Jones KO (Punches) 3 (3:01) UFC 214 29 Jul. 2017 UFC Light-Heavyweight Titlefight/Overturned na positieve USADA test van Jones
Win Anthony Johnson Submission (RNC) 2 (3:37) UFC 210 8 Apr. 2017 UFC Light-Heavyweight Titlefight
Win Anderson Silva Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC 200 9 Jul. 2016 Non-Titlefight
Win Alexander Gustafsson Decision (Split) 5 (5:00) UFC 192 3 Okt. 2015 UFC Light-Heavyweight Titlefight
Win Anthony Johnson Submission (RNC) 3 (2:39) UFC 187 23 Mei. 2015 UFC Light-Heavyweight Titlefight
Loss Jon Jones Decision (Unanimous) 5 (5:00) UFC 182 3 Jan. 2015 UFC Light-Heavyweight Titlefight
Win Dan Henderson Tech.Submission (RNC) 3 (3:53) UFC 173 24 Mei. 2014
Win Patrick Cummins TKO (Punches) 1 (1:19) UFC 170 22 Feb. 2014 UFC Light-Heavyweight Debut
Win Roy Nelson Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC 166 19 Okt. 2013
Win Frank Mir Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC on FOX 7: San Jose 20 Apr. 2013 UFC Heavyweight Debut

 

Translate »