breaking news

no-cover

Fertitta broeders verkopen laatste stukje UFC

September 9th, 2017
UFC

Uit berichtgeving afkomstig van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes, blijkt dat Frank en Lorenzo Fertitta hun laatste UFC aandelen verkocht hebben aan WME-IMG.

De deal zou in augustus van dit jaar afgerond zijn en komt precies een jaar nadat WME-IMG een meerderheidsbelang in de UFC nam, door een overname waarbij 4 miljard dollar gemoeid was.
Hierbij komt er dus officieel een einde aan de erfenis van de twee broers, waarbij zij de UFC 16 jaar geleden, voor 2 miljoen dollar kochten van de toemalige eigenaren.

Het laatste deel dat in het bezit van de Fertitta’s was bedroeg 5,8%. Hiermee komt de totale deal die zij met WME-IMG sloten uit op 5 miljard dollar.

Het nieuws komt wellicht niet uit de lucht vallen, daar eerder deze maand al bekend werd gemaakt dat WME-IMG op zoek was naar investeerders om het op die manier mogelijk te maken ook de laatste overgebleven aandeelhouders uit te kopen.

Wie komt er als winnaar uit de bus bij het sluiten van deze deal?

Door de drang van de huidige eigenaren, om zo snel mogelijik kapitaal te vergaren, mag duidelijk zijn dat zij de UFC voor een volledige 100% willen beheren. Zij zullen met een tevreden gevoel op de deal terugkijken.

Of Frank en Lorenzo echter een traan zullen laten om hun geliefde ‘kindje’ af te staan aan derden is nog maar de vraag. Door tegenvallende resultaten m.b.t. verkoop van merchandise, Pay Per Views en zelfs evenement tickets, zullen zij er waarschijnlijk niet van wakker liggen om nu geen aandeelhouders meer te zijn.

Als we af mogen gaan op de tendens die de laatste tijd onder MMA fans is ontstaan, kan de UFC vergeleken worden met een zinkend schip. Zij hebben er binnen de huidige economie geen vertrouwen meer in dat er weer een tijd aanbreekt dat het bedrijf zal opbloeien. Om te zien of deze fans gelijk hebben zal men moeten afwachten in welke richting WME-IMG de UFC zal gaan sturen.

De vraag is of het bedrijf binnenkort betere cijfers kan neerzetten of moet men het orkest reeds de eerste klanten van “Nearer, My God, to Thee” laten inzetten?

Wat de Fertitta broeders met al hun geld gaan doen is nog niet bekend. Zowel Lorenzo als Frank waren niet bereikbaar voor commentaar. Wellicht dat hun naam binnenkort binnen de NBA opduikt, zoals onlangs al het geval was met hun verre neef Tilman Fertitta. Laatstgenoemde kocht de Houston Rockets voor een geschatte 2,2 miljard dollar. Deze deal zal voorlopig de geschiedenisboeken ingaan als duurste aankoop van een NBA team tot op de dag van vandaag.

Comments are closed.

Translate »