breaking news


Twee gevechten toegevoegd aan Bellator 184

August 5th, 2017 | by Stefan Van Erp

Twee gevechten toegevoegd aan Bellator 184
Bellator MMA
0

Zojuist is bekend gemaakt dat Bellator 184, dat gehouden wordt op 6 oktober aanstaande in het WinStar Casino in Oklahoma, twee gevechten rijker is geworden. Zo gaan in de Bantamweight divisie Joe Taimanglo en Leandro Higo de strijd aan en in de Featherweight divisie neemt John Teixeira het op op tegen Pat Curran.

Pat Curran vs John Teixeira

Pat Curran (MMA 22-7/Bellator 12-4) is een echte Bellator veteraan. Curran maakt al deel uit van het Bellator rooster sinds 2010 waar hij zijn debuut maakte tijdens Bellator 14 tegen Mike Ricci en dit deed met een snoeiharde KO in de eerste ronde. Daarna won Curran zijn volgende twee partijen waardoor hij voor de titel mocht vechten tegen Eddie Alvarez. Het gevecht maakte de 5 ronden vol en de jury koos unaniem Alvarez als winnaar. Curran besloot de overstap naar Featherweight te maken en dit was niet zonder succes. Nadat hij het Featherweight Tournament had gewonnen mocht Curran voor de titel vechten tegen Joe Warren. Curran won deze partij via een KO in de derde ronde en mocht zich zo de Bellator Featherweight kampioen worden. Curran verdedigde zijn titel tweemaal succesvol. Daarna verloor hij zijn titel aan Daniel Mason-Straus via een Unanimous Decision. In een directe rematch pakte Curran zijn titel weer terug via een Rear-Naked Choke in de vijfde ronde slechts 14 seconde voor het einde. Curran moest daarna op tegen Patricio Freire en verloor zijn titel vrij kansloos via een Unanimous Decision. Na een volgende verliespartij tegen Daniel Weichel richtte Curran zich op en won zijn laatste twee partijen. Het heeft er alle schijn van dat een overwinning tegen Teixeira hem weer in de voorste zetel zetten voor een titelgevecht.

John Teixeira (MMA 25-2/ Bellator 4-1) is een 30-jarige zwarte band Braziliaanse Jiu-Jitsu. Teixeira laat regelmatig zijn ruime vaardigheden in BJJ zien en heeft van zijn 25 overwinningen er dan ook 10 op Submission gewonnen. Teixeira vocht zijn eerste 13 partijen bij diverse organisaties en bleef daarin ook ongeslagen (12 winst 1 draw). Daarna pakte de UFC hem op waarvoor Teixeira in 2012 zijn eerste en tot nog toe enige gevecht heeft gehad. Teixeira miste namelijk gewicht en kwam 5 lbs te zwaar aan bij de weegschaal. Vervolgens verloor hij in een catch weight gevecht via een Split Decision van Hugo Viana. In 2014 voegde Teixeira zich toe aan het Bellator rooster. Dit ging een stuk succesvoller en wist zijn eerste 5 gevechten (allen op besissing) te winnen. Daarna nam Teixeira het op tegen Daniel Weichel. Daar leed Teixeira zijn tweede nederlaag in zijn carrière door via een Split Decision aan het kortste eind te trekken. Waar Teixeira voorheen bekend stond als een killer in de kooi wint hij zijn laatste partijen nu vaak op beslissing.

Joe Taimanglo vs Leandro Higo

Joe Taimanglo (MMA 18-4-1/Bellator 6-3-0) kwam in 2013 als de Pacific Xtreme Combat Kampioen de organisatie binnen. Taimanglo won zijn debuut gevecht tegen Ronnie Rogers waarna hij mocht meedoen aan het achtkoppige Featherweight Toernooi van Bellator. Taimanglo won zijn eerste gevecht, maar verloor vervolgens in de Halve Finale. Hierna ging Taimanglo naar de Bantamweight divisie waar hij werd gekoppeld aan UFC veteraan Rob Emerson. Taimanglo verloor weliswaar tegen Emerson, maar wist vervolgens een geweldige winstreak in de divisie neer te zetten van vier gevechten. Onder meer de hoog gewaardeerde Sirwan Kakai en Darion Caldwell werden verslagen. Echter was Taimanglo tijdens zijn gevecht met Caldwell 2 lbs te zwaar. Bellator MMA wilde daardoor Taimanglo geen titelgevecht geven tegen Kampioen Eduardo Dantas. Er werd een rematch tussen beide mannen ingepland. Ditmaal was Taimanglo wel op gewicht, maar verloor hij het gevecht tegen Caldwell via Unanimous Decision. Gevolg : Caldwell vecht voor de titel, en Taimanglo niet. Daarna mocht Taimanglo het gaan proberen tegen Steve Garcia. Wederom bleek Taimanglo te zwaar en kon er geen catch weight overeen gekomen worden. Het gevecht werd hierop geannuleerd.

Leandro Higo (MMA 17-3/Bellator 0-1) maakte veel indruk tijdens zijn gevechten voor RFA: Resurrection Fighting Alliance en LFA. Er wordt veel van de 28 jarige Braziliaan verwacht. Of hij deze verwachtingen zal waarmaken moet nog blijken. Higo deed mee aan TUF Brazil 4, maar verloor al vroeg in het seizoen en kreeg geen herkansing van de UFC. Higo ging naar RFA waar hij de Bantamweight Titel wist te pakken tegen Joey Miolla. Nadat RFA en Legacy FC fuseerde in de Legacy Fighting Alliance, pakte Higo tijdens het eerste LFA evenement meteen de Bantamweight Titel door via Unanimous Decision Steven Peterson te verslaan. Higo kreeg voor zijn eerste partij tegen Eduardo Dantas de kans om direct voor de titel te vechten. Echter kwam Higo te zwaar aan bij de wegingen waardoor de partij werd omgezet naar een ‘non titlefight’. Higo verloor deze partij uiteindelijk via een Split Decision.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »