breaking news

Zak Ottow ontmoet Sage Northcutt tijdens UFC Fight Night Boise

April 19th, 2018 | by Marcel Dorff
Zak Ottow ontmoet Sage Northcutt tijdens UFC Fight Night Boise
UFC
0

Een opvallende match-up is zojuist bekend gemaakt in de Welterweight divisie. Sage Northcutt, normaal gesproken uitkomend in de Lightweight divisie maakt de overstap naar de Welterweight divisie tegen Zak Ottow. Dit wist Mike Heck Jr. via Fansided MMA bekend te maken. Het gevecht zal plaatsvinden op 14 Juli 2018 tijdens UFC Fight Night 133 in Boise, Idaho. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de CenturyLink Arena op de Main Card.

Zak Ottow (MMA 16-5/UFC 3-2) kwam in 2016 de UFC binnen. De meeste partijen voor de UFC vocht Ottow op short notice. Tijdens zijn debuut voor de organisatie in Oktober 2016 won Ottow een Split Decision tegen UFC veteraan Joshua Burkman. Ook zijn tweede partij een paar weken later tegen Sergio Moraes vocht Ottow op short notice. Dit gevecht ging uiteindelijk via een Split Decision verloren. Ottow stapte vervolgens in 2017 in op short notice nadat Warlley Alves geblesseerd moest afzeggen. Ottow nam het op in Nieuw-Zeeland tegen Kiichi Kunimoto. Via een controversiële Split Decision won Ottow van de Japanner. Vervolgens keerde Ottow terug in de Octagon in November 2017 tijdens UFC Shanghai tegen de Chinees Li Jingliang. Jingliang won het gevecht via KO in de eerste ronde. Echter kwam Ottow vervolgens sterk terug tijdens UFC 222 in Maart 2018. Ottow verstoorde het afscheidsgevecht van UFC veteraan Mike Pyle door hem via TKO in de eerste ronde te stoppen. Ottow komt uit voor Pura Vida BJJ.

Sage Northcutt (MMA 10-2/UFC 5-2) was de eerste vechter die via het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight” een UFC contract kreeg aangeboden. De goedlachse vechter uit Katy, Texas kwam met een 5-0 record eind 2015 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut nam hij het op tegen Francisco Trevino. Trevino was geen partij voor Northcutt. Northcutt besliste de partij binnen één minuut via TKO. Vervolgens werd Northcutt ruim een maand later alweer gematcht tegen Cody Pfister. Northcutt had meer moeite met Pfister, maar wist het gevecht via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde alsnog naar zich toe te trekken. Vervolgens zou Northcutt vechten tegen de eveneens ongeslagen Andrew Holbrook. Echter trok Holbrook wegens een blessure zich terug en werd vervangen door Bryan Barberena. Dit gevecht vond overigens plaats in de Welterweight divisie. Northcutt had een sterke eerste ronde, maar wist zich vervolgens geen raad op de grond met Barberena. De Amerikaanse Colombiaan versloeg Northcutt uiteindelijk via een Arm Triangle Choke in de tweede ronde. Een half jaar later kwam Northcutt terug via een Unanimous Decision overwinning tegen TUF Latin America 2 Runner-Up Enrique Marín. Northcutt ging vervolgens akkoord met een uitdaging van Mickey Gall. Helaas voor Northcutt was Gall op de grond sterker dan hem en versloeg hij Northcutt via Rear Naked Choke Submission. Overigens was ook dit gevecht in de Welterweight divisie. Northcutt zou het daarna aanvankelijk opnemen tegen John Makdessi maar moest afhaken met een blessure. De Amerikaan keerde in November 2017 terug tijdens UFC Norfolk tegen Michel Quinones. Northcutt was sterker dan Quinones en won via een duidelijke Unanimous Decision. Northcutt vocht vervolgens in Februari 2018 in Austin tegen de Fransman Thibault Gouti. Northcutt had het moeilijk, maar ondanks dat won hij het gevecht via een zeer controversiële Unanimous Decision. Northcutt zal nu wederom zijn opwachting maken in de Welterweight divisie.

Comments are closed.

Translate »