breaking news

Wilson Reis treft Ben Nguyen tijdens UFC Adelaide in Flyweightclash

August 11th, 2018 | by Redactie
Wilson Reis treft Ben Nguyen tijdens UFC Adelaide in Flyweightclash
UFC
0

Voormalig UFC Flyweight titeluitdager Wilson Reis zal op 1 December 2018 de Octagon van het Adelaide Entertainment Centre betreden. Zijn tegenstander in de Flyweight divisie zal Ben Nguyen zijn. Beide mannen treffen elkaar op UFC Fight Night 142. Dit wist Raphael Marinho via Combate bekend te maken. Het gevecht tussen Reis en Nguyen is het eerste bekende gevecht voor de Adelaide card.

Wilson Reis (MMA 22-9/UFC 6-5) vecht sinds 2013 voor de UFC. Daarvoor was hij onder meer te bewonderen in Bellator MMA. De Braziliaan is in bezit van de zwarte band BJJ en weet deze technieken vaak te vertalen naar de Octagon. Reis vocht in Februari 2017 tegen de Japanner Ulka Sasaki. Reis won het gevecht via Unanimous Decision en verdiende hiermee een titelgevecht tegen Demetrious Johnson. Voor Reis was het Sasaki-gevecht een gevaarlijk gevecht gezien hij daarvoor eigenlijk ingedeeld stond om voor de titel te vechten. Johnson haakte geblesseerd af en in plaats van het verplaatsen van dit gevecht kwam er een contender naar voren uit The Ultimate Fighter. Reis deed dus wat hij moest doen en kreeg vervolgens in April 2017 te maken met Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Johnson was duidelijk beter en versloeg Reis in de derde ronde via Armbar Submission. Reis keerde vervolgens in September 2017 terug tegen Henry Cejudo. Cejudo overklaste Reis en won via KO in de tweede ronde. Reis keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Glendale in April 2018 tegen voormalig titeluitdager John Moraga. Reis heerste in de derde ronde, maar verloor de twee eerste rondes waardoor hij uiteindelijk verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Ben Nguyen (MMA 17-7/UFC 4-2) was groot nieuws op internet omdat hij Julian Wallace vroeg in de eerste ronde tijdens een evenement in Australië KO sloeg. Wallace had tijdens de weging zeer provocerend een vuist in het gezicht van Nguyen geduwd. Nguyen reageerde niet en bleef uiterst professioneel. Echter maakte hij dus korte metten met Wallace. Dit filmpje is miljoenen keren op internet bekeken geworden. Een gevecht later werd Nguyen gecontracteerd door de UFC, en maakte hij in 2015 zijn debuut voor de organisatie. Hij versloeg Alptekin Ozkilic via KO in de eerste ronde. Vervolgens won de Amerikaan die woonachtig is in Australië ook zijn tweede wedstrijd. Ditmaal versloeg hij in de eerste ronde Ryan Benoit via Submission (RNC). In Juli 2016 stond Nguyen gematcht tegen Louis Smolka. Smolka bleek te sterk en versloeg ”Ben 10” via TKO in de tweede ronde. Echter kwam Nguyen in November 2016 goed terug. Hij versloeg op dominante wijze Geane Herrera via Unanimous Decision. Nguyen zou het vervolgens tegen Joseph Benavidez opnemen, maar die haakte geblesseerd af. Timothy Elliott nam het gevecht aan op short notice. Nguyen maakte korte metten met de TUF 24 winnaar en versloeg hem via Rear Naked Choke Submission binnen een minuut. Nguyen kreeg hier de Performance of the Night bonus voor. Nguyen kreeg vervolgens de kans om de Top 5 van de ranking in te schieten toen hij het in Februari 2018 moest opnemen tegen Jussier Formiga in Perth. Formiga was echter te sterk en versloeg Nguyen via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste Kickboks nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.