breaking news

Voormalig NFL Defensive End Greg Hardy maakt UFC debuut tegen Allen Crowder in Brooklyn

December 5th, 2018 | by Redactie
Voormalig NFL Defensive End Greg Hardy maakt UFC debuut tegen Allen Crowder in Brooklyn
UFC
0

Hij is een van de meest besproken en controversiële MMA vechters van dit moment. Greg Hardy maakt op 19 Januari 2019 zijn UFC debuut tijdens UFC Fight Night 143 (ook UFC on ESPN+ 1) in Brooklyn, New York tegen Allen Crowder in de Heavyweight divisie. Dit maakte Dana White bekend in een gesprek met Brett Okamoto van ESPN. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Barclays Center.

Allen Crowder (MMA 9-3-0-1/UFC 0-1-0-0) deed mee aan het eerste seizoen van de ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”. In de achtste en laatste week nam Crowder het op tegen Don’Tale Mayes. In een zeer matig gevecht wist Crowder uiteindelijk de uitgeputte Mayes te verslaan via TKO in de laatste minuut van het gevecht. Tot verbazing van veel mensen kreeg Crowder een contract door de UFC aangeboden. Dana White zei dat de Heavyweight divisie nieuw bloed nodig had en hij daarom tot deze keus kwam. Crowder was vooral bekend in het regionale circuit van North Carolina. Daar was hij ook de Next Fight Level Club Kampioen. Crowder maakte tijdens UFC 218 in Detroit zijn officiële debuut voor de organisatie tegen Justin Willis. Crowder ging zwaar KO in de eerste ronde. Vervolgens zou de Amerikaans terugkeren in de Octagon tijdens UFC 225 in Juni 2018 tegen Rashad Coulter. Echter raakte Crowder geblesseerd waardoor hij niet zou vechten.

Embed from Getty Images

Greg Hardy (MMA 3-0/UFC 0-0) maakte in de periode van 2010 tot en met 2015 furore als Defensive End in de NFL. Hardy’s carrière nam een onverwachte wending nadat hij in 2014 werd gearresteerd voor het zwaar mishandelen van zijn vriendin. Hardy werd schuldig bevonden door het gerechtshof, maar nadat de tegenpartij niet verscheen in de rechtbank werden de aanklachten verworpen en werd er een overeenkomst gesloten. Hardy’s carrière was echter wel afgelopen binnen de NFL nadat de organisatie wist te bewijzen dat Hardy viermaal de zogeheten “Personal Conduct Policy” had geschonden. Opvallend was dat Hardy vervolgens de overstap maakte naar het MMA. Hardy won in 2017 en 2018 drie amateurgevechten via KO in de eerste ronde. Vervolgens werd Hardy tot afschuw van veel mensen uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede seizoen van Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Hardy maakte zijn Pro-Debuut tegen Austen Lane. Hardy won het gevecht via KO in de eerste ronde. De UFC gaf Hardy geen contract maar wel een zogeheten “Development Deal”. Hardy zou vervolgens in hetzelfde seizoen van de Contender Series terugkeren om het op te nemen tegen Tebaris Gordon. Ditmaal had Hardy slechts zeventien seconden nodig om zijn tegenstander via TKO te finishen. Hardy werd vervolgens in September 2018 gekoppeld aan Ray Jones tijdens XFN 352. Hardy won wederom via TKO in de eerste ronde. Hardy zou vervolgens in December 2018 zijn opwachting maken in de Island Fights organisatie. Echter heeft de UFC dat gevecht gecanceld om Hardy zijn debuut te laten maken in Brooklyn.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.