breaking news

Twee nieuwe gevechten voor UFC Saitama

July 14th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist tijdens de officiële persconferentie van de UFC in Japan maakte het een aantal gevechten bekend die op 23 September 2017 zullen plaatsvinden. Onder meer maakte de organisatie twee Flyweight gevechten bekend. Zo zal de Japanner Ulka Sasaki een enorme stap omhoog in competitie krijgen. Hij neemt het op tegen de Braziliaan Jussier Formiga. En ook Naoki Inoue zal van de partij zijn, hij neemt het op tegen de Filipijn Jenel Lausa. Beide gevechten vinden plaats in de Saitama Super Arena tijdens UFC Fight Night 117.

Lees hieronder meer over de vier vechters.

Jussier Formiga vs. Ulka Sasaki

Jussier Formiga (MMA 19-5/UFC 5-4) kwam in 2012 met een 14-1 record de UFC binnen, en staat al jaren bekend als dé beste Flyweight uit Brazilië. De Nova União vechter heeft echter nooit voor een UFC titel mogen vechten. Ondanks dat hij een beter record heeft dan enkele concurrenten die wel voor de titel mochten vechten. Formiga heeft steeds de pech om ook echt een title-eliminator te moeten vechten alvorens hij de kans krijgt om het tegen Demetrious Johnson op te nemen. Zo verloor Formiga slechts drie van in totaal acht gevechten in de UFC. De pech van de Braziliaan was dat die drie verloren gevechten allemaal title-eliminators waren. Zo mochten John Dodson, Joseph Benavidez en Henry Cejudo allen voor een titel vechten. Formiga versloeg wel mannen als Chris Cariaso, Scott Jorgensen, Zach Makovsky en recent nog Dustin Ortiz. Formiga is dus met recht een zeer sterke (vooral BJJ) vechter, maar heeft moeite om de échte top van de divisie te verslaan. Formiga zou het eigenlijk tijdens UFC Fight Night 103 opnemen tegen Sergio Pettis, maar haakte een paar weken voor het evenement geblesseerd af. Tijdens UFC Fight Night 107 mocht hij het laten zien voor eigen publiek tegen Borg. Van de zestien maal dat Formiga in Brazilië vocht won hij vijftien keer. Alleen Joseph Benavidez wist de Braziliaan via TKO te finishen. Maar ook ditmaal, in weer een soort van Title-Eliminator had Formiga geen geluk. Ray Borg was erg goed voorbereid en sleepte de overwinning in de wacht. Hierdoor blijft Formiga voorlopig uit zicht van een titelgevecht.

Ulka Sasaki (MMA 20-4-2/UFC 3-3-0) gaat op voor zijn vierde partij in de Flyweight divisie. Nadat Sasaki twee van zijn eerste drie partijen op Bantamweight verloor stapte hij in Mei 2016 in Rotterdam voor het eerst als Flyweight de Octagon in. Sasaki wist deze partij te winnen tegen Willie Gates via een Submission (Rear Naked Choke). In eerste instantie zou Sasaki op 19 November 2016 tijdens UFC Fight Night 100 vechten tegen Matheus Nicolau. Dit ging echter niet door vanwege een potentiële doping overtreding van Nicolau. Sasaki kreeg begin dit jaar een matchup tegen de hooggerankte Braziliaan Wilson Reis. Sasaki wist nauwelijks in zijn spel te komen, wat Reis in de kaart speelde. Reis won het gevecht via Unanimous Decision en mocht vervolgens voor de titel vechten. Sasaki nam het in Juni op tegen de Amerikaan Justin Scoggins. Na meerder malen knockdown te zijn gegaan in de eerste ronde, wist Sasaki dankbaar gebruik te maken van een foutje van Scoggins en wist hij de Amerikaan te finishen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Sasaki kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus.

Naoki Inoue vs. Jenel Lausa

Naoki Inoue (MMA 11-0/UFC 1-0) is een ongeslagen vechter uit Japan. Inoue werd in April dit jaar gecontracteerd door de UFC. Inoue staat bekend om zijn groundgame, en wist zeven van in totaal elf gevechten voortijdig via een Submission te beslissen. De andere vier partijen gingen naar de judges. Inoue vocht al zijn partijen voor de hoog aangeschreven Japanse organisatie DEEP en wordt gezien als een van de grootste talenten uit de nieuwe generatie Japanse vechters. Dit maakte hij waar tijdens zijn UFC debuut vorige maand in Singapore. Inoue versloeg na een absolute dominante performance de ongeslagen Carls John de Tomas via Unanimous Decision.

Jenel Lausa (MMA 7-3/UFC 1-1) maakt in 2016 zijn UFC debuut. De Pacific Xtreme Combat Kampioen nam het op tegen Yao Zhikui. Lausa had vrij weinig problemen met de Chinees en won zijn gevecht in Melbourne via Unanimous Decision. Echter kan Lausa dat goede debuut geen vervolg geven. Tijdens UFC 210 stond de Filipijn tegenover de ongeslagen Tsjetsjeen Magomed Bibulatov. Bibulatov was te sterk voor Lausa en won een vrij eenvoudig Unanimous Decision. Lausa komt uit voor Team Capanay in de Filipijnen en won een jaar geleden de titel in de PXC organisatie. Lausa was iets meer dan drie jaar ongeslagen, maar daar kwam tegen Bibulatov verandering in. Lausa zou in eerste instantie zijn debuut maken tijdens het gecancelde evenement in de Filipijnen tegen Zhikui, maar werd dus een maand later ingepland in Melbourne… met succes dus.

Comments are closed.