breaking news

Twee nieuwe gevechten voor UFC 216 in Las Vegas, Nevada

July 29th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder op de avond werden door verschillende media twee nieuwe UFC gevechten bekend gemaakt voor het UFC 216 evenement op 7 Oktober 2017 in Las Vegas, Nevada. Zo wist Nick Baldwin van Bloody Elbow te melden dat Matt Schnell het in de Flyweight divisie zal opnemen tegen Marco Beltran. Beide vechters bevestigden via Social Media deze partij. En ook de partij tussen de Heavyweight Walt Harris en Mark Godbeer zal die dag op het programma staan. Dale Jordan van MMA Mad wist deze partij naar buiten te brengen. Beide gevechten vinden plaats in de Octagon van de T-Mobile Arena.

Lees hieronder meer over de vier vechters.

Matt Schnell vs. Marco Beltran

Matt Schnell (MMA 9-4/UFC 0-2) komt uit voor het American Top Team. Hij is de oud Interim Legacy FC kampioen. Schnell kwam via TUF 24 de UFC binnen, maar haalde niet de finale. De sterke Schnell werd uitgeschakeld door de latere winnaar Tim Elliott. Hierdoor kon hij op short notice invallen tegen Rob Font tijdens dezelfde TUF 24 Finale. Schnell was een maatje te klein voor Font en verloor via TKO in de eerste ronde. Begin dit jaar kreeg Schnell kans op revanche tegen de sterke Team Alpha Male vechter Hector Sandoval. Sandoval pakte echter snel in de eerste ronde via een slam en stoten op de grond de KO overwinning. We zullen dus gaan zien of driemaal scheepsrecht is voor de Amerikaan.

Marco Beltran (MMA 8-5/UFC 3-2) kwam via TUF Latin America de UFC binnen. Hij won zijn eliminatiegevecht tegen Guido Cannetti. Vervolgens was in de halve finale Jose Quinonez via Unanimous Decision te sterk. Hierna wist Beltran drie officiële partijen binnen de UFC te winnen. Marlon Vera, Ning Guangyou en Reginaldo Vieira werden allen verslagen. Het meest in het oog springende resultaat was tegen Vieira. Beltran wist de TUF Brazil 4 winnaar via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te verslaan. Begin November 2016 stond een rematch gepland tegen Guido Cannetti in Mexico. Echter raakte Cannetti geblesseerd en viel Joe Soto vijf dagen voor het gevecht in voor Cannetti. Soto bezorgde vroeg in de eerste ronde Beltran zijn eerste officiële UFC verlies via een Heel Hook Submission. Beltran werd vervolgens in Brazilië gematcht tegen de ongeslagen Braziliaan Deiveson Alcantara Figueiredo. Het was voor Beltran zijn debuut in de UFC in de Flyweight divisie, echter was dit een debuut om snel te vergeten. Alcantara versloeg Beltran via TKO aan het einde van de tweede ronde.

Walt Harris vs. Mark Godbeer

Walt Harris (MMA 10-5/UFC 3-4) en de UFC was in het begin geen succesvolle combinatie. De American Top Team Heavyweight vocht zevenmaal voor de UFC. Harris won na een afwezigheid van bijna anderhalf jaar in Januari 2016 via TKO in de eerste ronde van Cody East. Harris had zijn drie voorgaande gevechten in de UFC verloren tegen Jared Rosholt, Nikita Krylov & Soa Palelei. In Oktober 2016 vocht Harris tegen de Rus Shamil Abdurakhimov. In een zeer teleurstellend gevecht van beide kanten won Abdurakhimov uiteindelijk via Split Decision. Harris vocht begin dit jaar tegen Chase Sherman. In een van de beste prestaties van Harris wist hij Sherman in de tweede ronde op spectaculaire wijze via KO te verslaan. Harris gaf die overwinning een succesvol vervolg in Juni tijdens een evenement in Singapore. Harris maakte snel werk van de Fransman Cyril Asker die via KO in de eerste ronde werd gefinisht. Na een zeer zwak begin binnen de UFC lijkt Harris herboren, en lijkt een Top 15 plek een kwestie van tijd.

Mark Godbeer (MMA 12-3/UFC 1-1) was toen hij eind vorig jaar bij de UFC tekende de BAMMA Heavyweight kampioen. Godbeer won deze titel door in Juni 2015 Paul Taylor (niet de UFC veteraan) te verslaan via TKO in de tweede ronde. In Mei 2016 verdedigde hij zijn titel met succes tegen Stuart Austin. Ook Austin werd in de tweede ronde verslagen via TKO. Godbeer vocht ook eenmaal voor Bellator. Dit was geen succes, hij verloor van Cheick Kongo via TKO. Godbeer maakte in Belfast zijn debuut voor de UFC tegen de Amerikaan Justin Ledet. Een onsuccesvol debuut aangezien Godbeer vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission werd gestopt door Justin Ledet. Ledet die zelf boksen als zijn sterkste wapen ziet was zelf het meest verbaasd over zijn Submission overwinning tegen iemand als Godbeer. Godbeer werd in Maart van dit jaar gekoppeld aan Todd Duffee, echter trok Duffee zich terug en werd vervangen door nieuwkomer Daniel Spitz. In een zeer eenzijdige partij wist Godbeer uiteindelijk Spitz meerdere malen ”aan” te slaan, maar niet te finishen. Godbeer won via Unanimous Decision en pakte zo zijn eerste overwinning in de Octagon. Godbeer stond vervolgens gematch begin Juli tegen de Amerikaan Justin Willis. Echter raakte Godbeer geblesseerd waardoor hij het gevecht aan zich voorbij moest laten gaan.