breaking news

TUF 21 winnaar Kamaru Usman treft ”Valhalla Army” tijdens UFC 219

October 20th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist MMA journaliste Farah Hannoun bekend te maken dat TUF 21 winnaar Kamaru Usman op 30 December 2017 zijn opwachting zal maken in de Octagon. Tijdens UFC 219 is de populaire Noor Emil Meek zijn tegenstander. Beide Welterweights ontmoeten elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada. Het is niet bekend of het gevecht deel uit zal maken van de Preliminary Card of Main Card.

Kamaru Usman (MMA 11-1/UFC 6-0) kwam voor het eerst in beeld als lid van het Blackzilians Team tijdens het 21ste seizoen van The Ultimate Fighter. Usman won zijn beide voorronde partijen en werd uiteindelijk gekozen door de Blackzilians coaches om de finale voor hun team te vechten tegen American Top Team vechter Hayder Hassan. Usman versloeg Hassan via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde waarmee hij de Blackzilians de winst bezorgde in de TUF competitie. Usman werd vervolgens eind 2015 gekoppeld aan de Engelsman Leon Edwards. Usman die bekend staat om zijn zeer sterke ”wrestlinggame” gebruikte dit wapen uiteraard tegen Edwards. Usman won via Unanimous Decision. In Juli 2016 nam Usman het op tegen de Rus Alexander Yakovlev. Opnieuw wist Usman met zijn worstelen te domineren. Dit leverde Usman uiteindelijk tweemaal een 10-8 ronde op waardoor hij op alle scorecards won met 30-25 (Unanimous Decision). In November vorig jaar had Usman zijn moeilijkste test tot noch toe. Usman moest naar Brazilië om het op te nemen tegen Warlley Alves. In Usman’s beste prestatie tot noch toe wist hij Alves zijn wil op te leggen en meerdere malen bijna te finishen via Ground and Pound. Dit lukte echter niet waardoor opnieuw via Unanimous Decision werd gewonnen. En ook dit jaar in April won Usman zijn gevecht via Unanimous Decision. Ditmaal was de uiterst sterke worstelaar een maatje te groot voor Sean Strickland. Usman liet vervolgens in September zien dat hij meer is dan alleen een goede worstelaar. Via KO werd de Braziliaan Sergio Moraes gefinisht. Usman heeft nu een winstreak van tien, waarvan zes gevechten in de UFC.

Emil Weber Meek (MMA 9-2-1-1/UFC 1-0-0-0) maakte eind 2016 zijn UFC debuut. De Noor stond in eerste instantie gepland om het begin September in Hamburg op te nemen tegen Jessin Ayari. Meek liet echter weten aan USADA dat hij een substantie in zijn bloed had zitten die op de lijst van verboden middelen stond. Dit was nog voordat hij een contract tekende bij de UFC. USADA gaf geen goedkeuring aan Meek om te vechten, waardoor het gevecht voor Meek niet doorging. Meek werd niet gestraft omdat hij de richtlijnen in principe niet had geschonden, aangezien hij destijds nog niet onder contract stond bij de UFC. Meek vocht daardoor in December 2016 pas zijn eerste gevecht binnen de UFC tegen de Canadees Jordan Mein. In een zeer vermakelijk gevecht wist Meek uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision te winnen. Meek wordt in Scandinavië gezien als groot talent, en dat bestempelde hij in zijn laatste gevecht voordat hij tekende bij de UFC door voormalig UFC vechter Rousimar Palhares binnen een minuut KO te slaan. Dit leverde Meek zowel de Venator FC titel op, evenals een contract bij de UFC. Meek zou eigenlijk zijn opwachting maken tijdens UFC Stockholm in Mei van dit jaar. Echter raakte Meek geblesseerd tijdens training waardoor het gevecht tegen Nordine Taleb geen doorgang vond.

Comments are closed.

Translate »