breaking news

Thuisgevecht voor John Moraga tegen Wilson Reis tijdens UFC Glendale

February 3rd, 2018 | by Marcel Dorff

De UFC heeft bekend gemaakt dat John Moraga op 14 April 2018 terugkeert in de Octagon tegen de Braziliaan Wilson Reis. Beide voormalig UFC Flyweight titeluitdagers ontmoeten elkaar in de Octagon van de Gila River Arena te Glendale, Arizona. Voor Moraga die bij The MMA Lab in Glendale, Arizona traint een thuisgevecht. Beide mannen treffen elkaar naar alle waarschijnlijkheid op de Preliminary Card van UFC on FOX 29.

Wilson Reis (MMA 22-7/UFC 6-3) vecht sinds 2013 voor de UFC. De Braziliaan is in bezit van de zwarte band BJJ en weet deze technieken vaak te vertalen binnen de Octagon. Van zijn 22 overwinningen beëindigde Reis 10 keer de partij via een Submission. Reis vocht in Februari 2017 tegen de Japanner Ulka Sasaki. Reis won het gevecht via Unanimous Decision en verdiende hiermee een titelgevecht tegen Demetrious Johnson. Voor Reis was het Sasaki gevecht een gevaarlijk gevecht gezien hij daarvoor eigenlijk ingedeeld stond om voor de titel te vechten. Johnson haakte geblesseerd af en in plaats van het verplaatsen van dit gevecht kwam er een contender naar voren uit The Ultimate Fighter. Reis deed dus wat hij moest doen en kreeg vervolgens in April 2017 te maken met Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Johnson was duidelijk beter en versloeg Reis in de derde ronde via Armbar Submission. Reis werd vervolgens in September 2017 ingeroosterd tegen Olympisch Kampioen Frestyle Wrestling Henry Cejudo. Cejudo domineerde de partij en won vroeg in de tweede ronde via KO. Reis zal moeten winnen van Moraga om zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken.

John Moraga (MMA 18-6/UFC 7-5) komt uit voor The MMA Lab. Hier traint hij onder de hoede van trainer John Crouch in Glendale, Arizona. Moraga kwam als tweevoudig MMA Kampioen in 2012 de UFC binnen. Daar wist hij meteen in zijn debuut te imponeren door Ulysses Gomez via KO in de eerste ronde te stoppen. Nadat in hetzelfde jaar ook veteraan Chris Cariaso via Guillotine Choke Submission in de derde ronde werd gestopt, beloonde de UFC Moraga met een titelgevecht in 2013 tegen Demetrious Johnson. Moraga wist Johnson tot de vijfde ronde te krijgen, maar verloor uiteindelijk laat in die vijfde ronde via Armbar Submission. Het duurde vervolgens tot 2014 alvorens we Moraga weer terug zagen in de Octagon. In dat jaar vocht hij liefst viermaal voor de UFC. Zo wist Moraga te winnen van Dustin Ortiz, Justin Scoggins en Willie Gates. Alleen topcontender John Dodson was voor de tweede maal in de carrière van Moraga te sterk. Beide mannen vochten ooit in een andere organisatie tegen elkaar. Mede door blessures vocht Moraga in 2015 en 2016 slechts tweemaal. In 2015 werd verloren via Unanimous Decision van topcontender Joseph Benavidez, en in 2016 werd enigszins verrassend verloren tijdens International Fight Week van de Braziliaan Matheus Nicolau. Moraga pakte begin 2017 een partij tegen Sergio Pettis aan op short notice als invaller voor Jussier Formiga. Sergio Pettis won het gevecht uiteindelijk via Unanimous Decision, waardoor Moraga moest winnen om zijn ranking te behouden in zijn daarop volgende gevecht tegen UFC debutant Ashkan Mokhtarian. Moraga deed wat van hem verwacht werd, en won het boeiende gevecht via Unanimous Decision. Hierdoor bleef een plek binnen de Top 15 voor Moraga gehandhaafd. Moraga werd vervolgens in Oktober 2017 gekoppeld aan de ongeslagen Tsjetsjeen Magomed Bibulatov. Moraga was een behoorlijke underdog in dit gevecht, maar wist Moraga met een perfecte stoot op zijn kin vroeg in de eerste ronde te verrassen. Moraga won via KO en lijkt weer helemaal terug van weggeweest.

Comments are closed.