breaking news

Thiago Moises treft Kurt Holobaugh tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro

March 28th, 2019 | by Marcel Dorff
Thiago Moises treft Kurt Holobaugh tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro
UFC
0

De Braziliaan Thiago Moises zal voor de tweede maal zijn opwachting in de UFC gaan maken. Op 11 Mei 2019 treft hij in de Lightweight divisie Kurt Holobaugh. De Braziliaanse MMA journalist Raphael Marinho van Combate maakte dit bekend. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Jeunesse Arena tijdens de Preliminary Card van UFC 237 in Rio de Janeiro, Brazilië.

Thiago Moises (MMA 11-3/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2012 actief is in het Pro-MMA circuit. Na een winstreak van vijf gevechten in evenveel partijen verloor Moises in 2015 voor het eerst in zijn carrière tegen huidig UFC vechter Jason Knight. Vervolgens werd Moises opgepikt door de inmiddels gestopte RFA organisatie. In deze organisatie vestigde Moises zijn naam als een van de grootste talenten in zowel de Braziliaanse als Amerikaanse scene. Moises won zijn debuut partij van Javon Wright en mocht vervolgens meteen voor de titel vechten tegen Dave Castillo. Moises won die partij via een Armbar Submission in de tweede ronde. Moises verdedigde de belt tweemaal tegen respectievelijk Jamall Emmers en Zach Freeman. Vervolgens fuseerden RFA en Legacy Fights in LFA. Tijdens zijn LFA debuut werd voor de vacante LFA titel gevochten tegen Robert Watley. Watley was via Unanimous Decision te sterk. Vervolgens werd wel in zijn daarop volgende partij gewonnen tegen Jeff Peterson via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Hierna belde eindelijk de UFC aan bij Moises. De Braziliaan mocht meedoen aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Moises werd gematch tegen Gleidson Cutis. Moises was via KO in de eerste ronde te sterk voor Cutis. Dit leverde de Braziliaan een contract bij de UFC op. Moises maakte vervolgens op short notice in November 2018 zijn debuut voor de UFC tegen Beneil Dariush. Dariush was te sterk en versloeg Moises via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Kurt Holobaugh (MMA 17-6-0-1/UFC 0-3-0-0) is een MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het professionele circuit. Na negen overwinningen in het regionale circuit tekende Holobaugh bij Strikeforce. Daar verloor hij zijn debuut partij tegen Pat Healy. Nadat vervolgens Strikeforce door de UFC werd gekocht debuteerde Holobaugh tegen Steven Siler. Wederom wist Holobaugh niet te winnen, waarna zijn contract werd ontbonden. Holobaugh wist vervolgens een sterke serie van vijf overwinningen neer te zetten met de Titan FC Featherweight titel tot gevolg. Zo wist hij Desmond Green te verslaan via Split Decision. Na vervolgens te verliezen van Andre Harrison en ”Frodo” Khasbulaev wist Holobaugh een mooie run neer te zetten voor de Titan FC Lightweight titel. Zo werd in 2017 Gesias Cavalcante verslagen via TKO in de vierde ronde waardoor hij de Interim Lightweight titel wist te pakken. Tot een ”title unification” gevecht kwam het niet. Holobaugh deed mee aan de eerste week van het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Hier nam hij het op tegen Matt Bessette. Holobaugh won het gevecht via KO in de eerste ronde en verdiende een UFC contract. Echter bleek na afloop dat Holobaugh een zogeheten ”IV” had gebruikt. Hierdoor werd het gevecht omgezet in een No Contest en werd Holobaugh geschorst. Inmiddels is de schorsing verleden tijd en mag Holobaugh weer vechten. Holobaugh vocht tijdens UFC Boise in Juli 2018 tegen Raoni Barcelos. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Holobaugh in de derde ronde via KO. Vervolgens maakte Holobaugh zijn opwachting tijdens UFC 230 in New York tegen Shane Burgos. Holobaugh wist Burgos vroeg in de eerste ronde knockdown te slaan. Echter herstelde Burgos snel en finishte hij Holobaugh enkele seconden later via Armbar Submission. Hierdoor is Holobaugh nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning in de UFC.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »