breaking news

Stevie Ray keert terug tegen Jessin Ayari tijdens UFC Moncton

August 23rd, 2018 | by Marcel Dorff
Stevie Ray keert terug tegen Jessin Ayari tijdens UFC Moncton
UFC
0

De UFC heeft enkele ogenblikken geleden een nieuwe partij aangekondigd voor UFC Fight Night 138 in Moncton, New Brunswick, Canada. In de Lightweight divisie maakt de Schot Stevie Ray zijn opwachting tegen de Duitse Tunesiër Jessin Ayari. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Moncton Events Centre op 27 Oktober 2018. De partij maakt deel uit van de Preliminary Card.

Stevie Ray (MMA 21-8/UFC 5-3) is de voormalig Cage Warriors Lightweight kampioen. Nadat hij in 2014 zijn titel daar succesvol had verdedigd kreeg hij een telefoontje van de UFC en was een nieuw contract snel beklonken. Hij vocht zijn eerste partij voor de UFC tegen Marcin Bandel en won direct via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Ray tegen Leonardo Mafra en ook deze partij wist hij te winnen via een TKO wat hem tevens de Performance of the Night bonus opleverde. In September 2016 vocht Ray tegen Alan Patrick en verloor via een Unanimous Decision. Dit was voor Ray het eerste verlies in 3 jaar tijd. Twee maanden later verving Ray de geblesseerde James Krause om het vervolgens op te nemen tegen Ross Pearson. Ondanks het korte trainingskamp wist Ray te winnen via een Split Decision. In April 2017 behaalde Ray zijn tot nog toe grootste overwinning in de Octagon. UFC bonuskoning Joe Lauzon werd in een sterk gevecht via Majority Decision verslagen. Ray werd vervolgens ingepland tegen Paul Felder voor eigen publiek tijdens UFC Glasgow in Juli 2017. Ray verloor in de eerste ronde via KO. Ray zat vervolgens in een contractdispuut met de UFC, maar die lucht werd geklaard waardoor de Schot in Maart 2018 vocht in Londen tegen Kajan Johnson. Ray verloor via een controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Jessin Ayari (MMA 16-4/UFC 1-1) is een Duitser van Tunesische afkomst die in 2016 door de UFC werd gecontracteerd. Ayari wist zichzelf in de kijker te spelen via het Europese circuit. In April 2016 vocht Ayari tijdens het Main Event van GMC 8 tegen voormalig UFC vechter Mickael Lebout. Ayari won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd bekend dat de UFC naar Hamburg kwam (de thuishaven van Ayari). Ayari kreeg een contract en werd gematcht met de Noor Emil Meek. Echter kreeg Meek van USADA geen licentie om te mogen vechten in Hamburg. Hierdoor werd de Engelse veteraan Jimmy Wallhead door de UFC gecontracteerd. Hij nam het op tegen Jessin Ayari tijdens UFC Hamburg in 2016. In een zeer aan elkaar gewaagd gevecht won Ayari uiteindelijk via een controversiële Split Decision. Ayari maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Stockholm in Mei 2017 tegen Darren Till. Ayari verloor via Unanimous Decision en zal nu zijn geluk gaan beproeven in de Lightweight divisie.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.