breaking news

Siyar Bahadurzada treft Luan Chagas tijdens UFC Atlantic City

February 1st, 2018 | by Marcel Dorff

De Afghaanse Nederlander Siyar Bahadurzada heeft via Instragram bekend gemaakt dat hij op 21 April 2018 zal terugkeren in de Octagon. Bahadurzada neemt het op tegen de Braziliaan Luan Chagas. Het Welterweight gevecht zal plaatsvinden tijdens UFC Fight Night Atlantic City in New Jersey.

Siyar Bahadurzada (MMA 23-6-2/UFC 3-2-0) is een Afghaans Nederlandse MMA vechter die sinds 2012 voor de UFC uitkomt. Bahadurzada wist vooral in organisaties als Sengoku en Shooto hoge ogen te gooien. Bij Shooto wist hij zelfs de titel te pakken. Zijn debuut maakte Bahadurzada in de UFC tegen Paulo Thiago. Deze partij wist hij binnen een minuut te winnen via een kiezelharde KO die hem tevens de KO of the Night bonus opleverde. Daarna mocht Bahadurzada het tegen Dong Hyun Kim opnemen. In een harde partij verloor Bahadurzada via een Unanimous Decision. Vervolgens was John Howard zijn tegenstander en ook deze partij ging naar de jurytafel. Zij besloten dat Howard via een Unanimous Decision de partij won. Na lang blessureleed keerde Bahadurzada tijdens UFC 196 terug tegen Brandon Thatch. Bahadurzada wist via een Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde het gevecht te winnen. Bahadurzada zou vervolgens tijdens UFC Rotterdam in September 2017 vechten tegen Abu Azaitar. Echter raakte Azaitar geblesseerd en werd Rob Wilkinson als vervanger aangewezen. Bahadurzada won het gevecht via TKO in de tweede ronde.

Luan Chagas (MMA 15-2-1/UFC 1-1-1) kwam in 2016 op short notice de UFC binnen. Chagas had geïmponeerd tijdens zijn gevechten bij verschillende Braziliaanse bonden en werd door de UFC op short notice ingepland om het op te nemen tegen landgenoot Sergio Moraes. Chagas verving de geblesseerde Kamaru Usman. Chagas vocht sterk in het begin, maar kon niet voorkomen dat Moraes in het laatste gedeelte de overhand had. Uiteindelijk eindigde het gevecht in een Split Draw. Vier maanden later in September 2016 stond Chagas gepland om het op te nemen tegen de Chinees Shinsho Anzai, echter raakte Anzai geblesseerd. Ook de tegenstander van Erick Silva raakte geblesseerd, en aangezien beide mannen zonder opponent zaten werden ze tegen elkaar gematcht. In een zeer leuk gevecht dat over en weer ging moest Chagas uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Silva die er via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde met de winst vandoor ging. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Chagas moest hierdoor nog even wachten op zijn eerste UFC overwinning. Deze kwam in Juni 2017 overtuigend. Voor eigen publiek was Chagas te sterk voor Jimmy Wallhead. De Engelsman werd verslagen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Chagas zou vervolgens vechten tijdens UFC São Paulo in Oktober 2017 tegen Niko Price, echter raakte Chagas geblesseerd waardoor het gevecht niet doorging.

Comments are closed.

Translate »