breaking news

Seung Woo Choi maakt UFC debuut in St.Petersburg tegen Movsar Evloev

March 24th, 2019 | by Redactie
Seung Woo Choi maakt UFC debuut in St.Petersburg tegen Movsar Evloev
UFC
0

Movsar Evloev heeft een nieuwe tegenstander. De M-1 Global Kampioen zou het in eerste instantie opnemen tegen Muin Gafurov, echter werd het getekende contract van Gafurov nietig verklaart nadat bekend werd dat hij nog een lopend contract had bij ONE Championship. Hierdoor heeft de UFC nu de Zuid-Koreaan Seung Woo Choi gecontracteerd. Dit maakte de fanpage van Evloev bekend, wij hebben dit bevestigd gekregen. Hij zal het op 20 April 2019 in het Yubileyniy Sports Palace gaan opnemen tegen Movsar Evloev in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC Fight Night 149 in St.Petersburg.

Movsar Evloev (MMA 10-0/UFC 0-0) is een vechter die afkomstig is uit Ingoesjetië, een autonome republiek van de Russische Federatie. Evloev startte zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de M-1 Global organisatie. Evloev debuteerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de tweede ronde tegen Jianwei He. M-1 Global gooide Evloev vervolgens al in zijn tweede gevecht voor de leeuwen. De sterke Chinees Zhenhong Lu werd aan de man uit Ingoesjetië gekoppeld. Evloev vocht sterk en won via Unanimous Decision. Vervolgens kwam Evloev uit in twee kleinere toernooien van de M-1 Global organisatie waar hij beide keren wist te winnen. Evloev won vervolgens nog twee partijen in 2016 waaronder een Unanimous Decision overwinning tegen Lee Morrison. Hierdoor mocht Evloev in 2017 vechten tegen Bantamweight Kampioen Pavel Vitruk. Echter raakte Vitruk geblesseerd waarna Evloev voor de Interim titel moest vechten tegen Alexei Nevzorov. Evloev maakte duidelijk dat hij de echte #1 contender was en versloeg Nevzorov via een vernietigende Headkick KO in de tweede ronde. Drie maanden later stond alsnog het titel gevecht tegen Vitruk op het programma. Evloev won na vijf rondes dominatie via Unanimous Decision en was de nieuwe Kampioen. Begin 2018 verdedigde Evloev de titel met succes. Via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde werd Sergey Morozov verslagen. Evloev verdedigde vervolgens in het iconische en jaarlijkse ”In the Mountains” evenement van M-1 Global voor de tweede keer zijn belt. Voor eigen publiek werd de Braziliaan Rafael Dias in de vijfde ronde via KO verslagen. Evloev had het erg moeilijk in deze partij, maar toonde veerkracht. Evloev maakte vervolgens de overstap naar de UFC en zou debuteren tegen Muin Gafurov in St.Petersburg. Echter moest Gafurov in verband met een contractdispuut zich terugtrekken en werd Seung Woo Choi de nieuwe tegenstander.

Seung Woo Choi (MMA 7-1/UFC 0-0) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die in 2015 zijn Pro-MMA debuut maakte. Hij vocht onder meer voor Kunlun Fight, Art of War en was een van de topvechters bij Top FC. Bij die organisatie kreeg hij na twee overwinningen en een totaal record van 4-0 een titelgevecht aangeboden tegen kampioen Min Gu Lee. Choi won het gevecht via KO in de vierde ronde en pakte de titel. Choi verloor echter een half jaar later alweer de titel door via TKO in de eerste ronde te kort te komen tegen Jae Woong Kim. Choi wist echter in zijn daarop volgende wedstrijd een rematch met Kim af te dwingen door Young Bok Kil in de eerste ronde via TKO te verslaan. In December 2017 wist Choi zijn titel terug te winnen door Kim in de tweede ronde via KO te verslaan. Sindsdien vocht Choi mede door blessures niet meer.

Gerelateerde afbeelding

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.