breaking news

Rostem Akman pakt short notice partij tegen Sergey Khandozhko tijdens UFC Stockholm

May 25th, 2019 | by Marcel Dorff
Rostem Akman pakt short notice partij tegen Sergey Khandozhko tijdens UFC Stockholm
UFC
0

De UFC heeft een vervanger gevonden voor de geblesseerd geraakte Bartosz Fabinski. De Koerdische Zweed Rostem Akman ziet zijn wens in vervulling gaan. Hij zal op 1 Juni 2019 op short notice zijn debuut gaan maken tegen Sergey Khandozhko tijdens UFC Fight Night 153 in Stockholm, Zweden. De Russische journalist Igor Lazorin maakte dit bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Welterweight divisie op de Preliminary Card. Het gevecht zal plaatsvinden in de Ericsson Globe.

Sergey Khandozhko (MMA 26-5-1/UFC 0-0-0) is een Russische MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Khandozhko vocht in zijn beginjaren in het regionale Russische circuit waar hij een record bij elkaar wist te vechten van twintig overwinningen in tweeëntwintig partijen. Khandozhko tekende vervolgens bij de bekende ACB (inmiddels ACA) organisatie. Daar wist hij een aantal sterke partijen te vechten. Zo won hij onder meer van Sergey Faley, Guillermo Martinez Ayme, Mauricio Machado en Stanislav Vlasenko. Echter verloor hij ook evenveel gevechten voor de organisatie. Tijdens zijn twee meest recente partijen wist Khandozhko tweemaal te winnen. Khandozhko brengt een winstreak van twee mee de Octagon in. En zou eigenlijk tijdens UFC Stockholm debuteren tegen de Pool Bartosz Fabinski. Echter is Fabinski geblesseerd geraakt waardoor nu Rostem Akman de tegenstander zal zijn.

Rostem Akman (MMA 6-0/UFC 0-0) is een Koerdisch-Zweedse vechter die na een zeer succesvolle amateur carrière van drie jaar in 2017 de overstap maakte naar de professionals. Akman wist het zeer prestigieuze IMMAF toernooi liefst tweemaal te winnen. Akman vocht al zijn pro-partijen bij de Zweedse Superior Challenge organisatie. Akman wist zijn zes partijen bij die organisatie allemaal voortijdig te eindigen en eveneens te winnen. Tijdens zijn laatste gevecht in April 2019 versloeg Akman de Braziliaan Mauricio Reis via KO in de derde ronde. Nu zal Akman zijn 100% finishratio en ongeslagen record op het spel zetten in de Octagon.

Gerelateerde afbeelding

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »